Gå til sidens hovedinnhold

To Vålerenga-spillere smittet av koronaviruset

Nå velger klubben å stoppe all treningsaktivitet.

To spillere i Vålerenga-troppen har testet positivt for koronaviruset de siste dagene. Det bekreftet klubben i en pressemelding onsdag.

– Den ene spilleren ringte inn på mandag morgen og sa at han hadde litt rar luktesans. Da utførte vi tester av spillerne han hadde vært rundt den siste tiden. Da viste det seg at også en spiller til var blitt smittet, sier Erik Rosenlund, klubbens lege, til Avisa Oslo.

De smittede spillerne utførte en test to døgn etter at de var med på en mindre gruppetrening. Nærkontaktene som var involvert på treningen er også testet. Disse har avlagt negativ test foreløpig.

Nå er hele A-laget satt i påtvunget hjemmekarantene. Det betyr naturligvis at all felles treningsaktivitet stoppes – i første omgang til over helgen. Samtlige spillere vil utføre tester de neste dagene.

Klubben vet ikke hvor smitten stammer fra.

Les også

Vålerenga-talent (20) tatt ut på A-landslaget: – Fikk frysninger

Smitte i Eliteserien

Vålerenga har, i motsetning til flere andre klubber i Viken-området, fått lov til å arrangere treninger den siste tiden. I utgangspunktet forbereder laget seg til seriestarten som er satt til 2. mai.

Opprinnelig skulle Eliteserien sparkes i gang 5. april, men ble forrige uke utsatt etter anbefalinger fra myndighetene.

Oslo-klubben er ikke det eneste laget som har opplevd smitte i Eliteserien. Nylig var det et større smitteutbrudd i Stabæk. Der testet sju spillere positivt og hele klubben ble satt i karantene.

Kommentarer til denne saken