Gå til sidens hovedinnhold

To unge menn er skutt inne på T-banen ved Skøyenåsen stasjon. En person er pågrepet

Den pågrepne er fraktet bort fra stedet i en politibil. Politiet bekrefter at vedkommende er gjerningspersonen.

Toget var i fart da tre skudd ble avfyrt inne på T-banen mellom Godlia og Skøyenåsen, bekrefter politiet. To personer ble skutt. Begge er alvorlig skadd Politiet har pågrepet en person.

Alle nødetater rykket ut til Skøyenåsen T-bane på Oppsal etter melding om skudd, skrev politiet på Twitter kl. 20.29 søndag kveld.

– Vi fikk melding klokken 20.15 at det ble skutt inne på Skøyenåsen T-bane. Der fant vi én person som var skutt og kort tid etter det fant vi ytterligere en person til, som også var skutt. Det er to fornærmede i saken, sier operasjonsleder Sven Christian Lie.

Situasjonen var på dette tidspunktet svært uoversiktlig. Da sa politiet at den ene var alvorlig skadd, og den andre er lettere skadd. Begge ble kjørt til Ullevål sykehus.

Senere opplyste innsatsleder Thomas Broberg at begge er alvorlig skadd.

Like før 22.30 bekreftet politiet også til Avisa Oslo at gjerningsmannen er pågrepet. Samtidig bekreftet de at skuddene ble avfyrt inne på T-banen.

Ifølge vitner Avisa Oslo har snakket med, skal det ha vært en krangel og slåsskamp i forkant av skuddene som ble avfyrt.

Avisas Oslos reportere på stedet melder om stort politioppbud, politihelikopter og en rekke ambulanser.

Området rundt T-banestasjonen ble sperret av og politiet bevæpnet seg en rekke steder i området. Det sto i stille i så å si alle rundkjøringene på vei opp fra Bryn til T-banestasjonen.

Innsatsleder Thomas Broberg forteller at politiets arbeid på stedet kommer til å fortsette med stor styrke utover natta.

– Starter bred etterforskning

– Vi har startet bred etterforskning i saken, ved å sikre åstedet, gjennomføre avhør og sikre eventuell bevis i saken.

Det skriver politiet på Twitter 21.30.

– Vi har fortsatt ett stort søk i området etter involverte parter.

– To personer som er kjørt til sykehus med skuddskader. Vi anser skadene som alvorlig. Men vi vet ikke noe annet enn at de blir ivaretatt av helse, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen.

Politiet jobber nå på stedet og i byen for å komme nærmere både gjerningsmann og bakenforliggende, og hva som kan ha vært opptakten.

Både helikopter og hundepatruljer og flere styrker er på stedet.

– Vet dere om det er flere gjerningsmenn?

– Foreløpig ifølge opplysningen vi har fått nå, så tyder det på at det er én gjerningsmann.

Et vitne forteller om den dramatiske skyteepisoden på T-banevogna mellom Godlia og Skøyenåsen stasjon.

Full stans i trafikken

Kl. 20.30 meldte Sporveien at det er stans i trafikken i begge retninger ved T-banestasjonen på grunn av hendelsen.

På stasjonen står et forlatt tog, og politiet har sperret av området. Ambulansemedarbeidere var i samtale med flere, de sto tett opp mot toglinjen og gråt og holdt rundt hverandre.

– Det var rapportert om skudd og da rykket vi ut for å bistå, sier vaktkommandør i Oslo brann- og redningsetat, Lars Lindal.

Brannvesenet står i beredskap, og passet på at det ikke var strøm på T-banelinja da politiet gjorde sine undersøkelser av vogna.

– Vi hadde åtte biler på vei innledningsvis, nå har vi vell en eller to biler på stedet, sier vaktkommandør i Oslo brann- og redningsetat, Lars Lindal.

– Hvorfor rykket dere ut med åtte biler?

– Det er fordi vi har redefinerte oppsett, dette var en hendelse der vi alltid rykker ut mannsterke, så nedskalerer vi etter hvert.

Vi oppdaterer saken.

Kommentarer til denne saken