Tilstanden for de to fornærmede beskrives som alvorlig, men stabil. Begge er lagt inn på sykehus, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding onsdag morgen.

Politiet fikk melding om hendelsen på Trosterud klokken 01.15 natt til onsdag.

– Vi fikk melding om at det var funnet to personer som var skutt av en person som ikke var involvert i hendelsen, sier krimleder Roger Hjertø ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til Avisa Oslo.

– Vi rykket ut og var raskt på stedet. De to ble raskt tatt i behandling av ambulansepersonell og kjørt til sykehus. De betegnes som alvorlig skadd, men tilstanden skal være stabil, fortsetter Hjertø.

Begrenset signalement

Skytingen skal ha skjedd ute. I morgentimene onsdag har politiet store styrker på stedet som jobber med både taktisk og teknisk etterforskning.

Politiets kriminalteknikere undersøker også området.

– Vi har foreløpig ikke pågrepet noen gjerningsperson, eller funnet noe våpen. Vi har svært begrenset med signalement, sier Hjertø.


Hjertø sier at de jobber bredt. Det er foreløpig ikke mulig å snakke med de to fornærmede.

– Det pågår nå et intenst arbeid og Oslo politidistrikt kommer tilbake med en oppdatering og tidspunktet for dette, heter det i pressemeldingen onsdag morgen.

Hørte flere smell

Flere vitner opplyser at de hørte minst tre skudd.

– Jeg tenkte ikke først at det var skudd. Jeg tittet ut av vinduet og så to personer komme løpende. Like etter kom det én til, forteller et vitne til VG.

En nabo forteller til Avisa Oslo at hun ble vekket av helikopterlyder i natt, men at hun ikke hørte noen skudd. Hun bemerker at det som regel er stille og fredelig i nabolaget.

LES OGSÅ:

Les også

Hovedstaden er ikke så trygg som den bør være