Politiet etterforsker hendelsen på Furuset mandag ettermiddag som drapsforsøk og kroppsskade.

Mennene, som er født i henholdsvis 2003 og 1998, har status som siktet.

De ble begge påført skader og er innlagt på sykehus – den ene mer alvorlig skadet enn den andre. De er imidlertid utenfor livsfare, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding tirsdag formiddag.

Ønsker kontakt

– De siktede vil bli forsøkt avhørt i dag. Etterforskningen så langt tyder på at det har vært en form for relasjon mellom de to mennene, men det er for tidlig å si hva som var bakgrunnen eller motiv for hendelsen, skriver politiet i pressemeldingen.

Mandag ettermiddag i 17-tiden rykket politiet ut til Furuset senter etter melding om knivstikking. En ung mann ble fraktet til sykehus med kritiske skader.

Kort tid senere kom politiet i kontakt med en annen person i en leilighet – også han en ung mann med skader etter knivstikking.

Tirsdag opplyser politiet at de mener at også en tredje person var til stede da hendelsen skjedde, og de er svært interessert i å komme i kontakt med vedkommende.

– Politiet arbeider nå videre med innhentet informasjon om hendelsen, blant annet videoovervåking og avhør av vitner og de involverte, heter det i pressemeldingen.

Flere episoder

De siste fire ukene har fem unge menn blitt knivstukket i Oslo, i tillegg til at det har vært flere episoder med knivtrusler:

  • Onsdag 10. august på Grønland: En ung mann ble påført stikk- og slagsskader på Helga Helgesens plass. Ifølge Avisa Oslos opplysninger skal det ha blitt benyttet en øks i angrepet, der flere gjerningspersoner skal ha deltatt. En 18-årig mann er siktet for drapsforsøk og sitter i dag i varetekt.
  • Søndag 28. august på Stovner: Politiet fikk meldinger om en trusselsituasjon der flere ungdommer skal ha jaget en annen gruppe med ungdommer med kniv. Det ble satt inn store politiressurser i form av hundepatrulje og helikopter. Ingen personer skal imidlertid ha blitt skadet.
  • Tirsdag 30. august på Stovner: En ung mann ble knivstukket ved Stovner senter og kritisk skadet. En 18-årig er pågrepet, siktet for drapsforsøk og varetektsfengslet. Han nekter straffskyld. Ifølge venner av ham som Avisa Oslo har snakket med, skal han ha handlet i nødverge. Politiet har også bekreftet at det er et tema i etterforskning.
  • Søndag 4. september på Stovner: En person ble lettere skadet etter en knivstikking, også det ved Stovner senter. Ingen er så langt pågrepet.
  • Mandag 5. september på Tveita og Furuset: Politiet rykket ut til flere knivepisoder langs T-banelinjen østover – først på Tveita der to grupper skal ha truet hverandre med kniv, deretter til en knivstikking på Furuset der altså to unge ble skadet.

De mange hendelsene bekymrer byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

– Det skal være en trygg by. Her må vi gjøre betydelig forebyggende arbeid både mot skole, foreldre og arbeid. En fellesnevner er at dette er ganske unge gutter som har med seg en kniv og som tydeligvis også er villig til å bruke den, sier han til NRK tirsdag formiddag.