Mandag ble to menn, henholdsvis 22 og 23 år gamle, fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Mennene ble pågrepet lørdag etter en hittil ukjent voldshendelse ikke langt fra Grønland torg. Ifølge fengslingskjennelsene mot mennene skal de ha utført vold mot en fornærmet mann med det som omtales som «gjenstander».

Politiadvokat Agnes Klem møtte som aktor i mandagens fengslingsmøter, men henviser til jourhavende ved Enhet sentrum i Oslo politidistrikt for uttalelse. De er tilbakeholdne med å kommentere saken, annet enn å bekrefte at hendelsen fant sted samme dag som mennene ble pågrepet.

Foreløpig er begge mennene siktet for kroppsskade. Tingretten besluttet å fengsle dem i fire uker, to uker i fullstendig isolasjon, begrunnet med bevisforspillelsesfare.

«Siktede er en del av et belastet miljø og vil kunne kontakte og påvirke andre involverte gjennom kontakt med andre innsatte», heter det i fengslingskjennelsene.

Advokatene Bjørn Aksel Henriksen og Morten Kjensli er oppnevnt som forsvarere, men det har ikke lyktes for Avisa Oslo å komme i kontakt med dem for en kommentar tirsdag formiddag.