Det sier Tadzedin «Tasko» Fetisi, daglig leder for Per på hjørnet, mens han sliter med å holde tilbake tårene.

Søndag klokken 14.00 åpnet de dørene til baren for første gang etter den dramatiske hendelsen natt til lørdag.

To stamgjester, to menn i 50- og 60-årene, ble drept da Zaniar Matapour (42) skjøt mot barens uteservering. Matapour er nå siktet for drap, drapsforsøk og terror, etter at flere ble skadet ved utestedene Herr Nilen, Per på hjørnet og London.

– Tydelig preget

– Vi åpner dørene her i dag. Vi er tydelig preget etter at terroren rammet oss, og våre hjerter blør. Vi er utrolig sliten og lei oss. Det er veldig vanskelig for oss alle, og vi trenger ro for å håndtere alt dette. Det er ubegripelig og usigelig trist. Nå går våre tanker til alle som mistet sine kjære og til alle som ble skadet, sa «Tasko» til mediene som hadde møtt opp søndag ettermiddag.

Bar-eieren sier at det er mange som er sinte etter hendelsen natt til lørdag.

Om stamgjestene sier han at det «er helt vanlige folk med ulik tro og legning som ønsker å ha det fint sammen».

– De søker de gode samtalene, lytte til musikk, gå på konsert, de vil danse eller vil finne gleden med å synge en sang. Våre gjester er vennegjenger som er en blanding av alt det mennesker kan være.

– Vi har blitt hele hjørnet sine venner, og vi må gjøre alt vi kan for at dette hjørnet kan fortsette å være trygt. Vårt største ønske er å ta tilbake hverdagen vår, og ønske våre gjester velkommen tilbake. Dette hjørnet kan være viktig for dem som vil snakke om det de har opplevd her.

– Nå er det politiet og myndighetene som etterforsker saken, og vi skal bidra med alt vi kan til dette.


Noen gjester og ansatte hadde møtt opp for å vise sin støtte til de som ble rammet denne helgen. På nabopuben Herr Nilsen åpnet de dørene en time tidligere, og der var uteserveringen nesten full da Avisa Oslo var innom.