En 22 år gammel mann er satt under tiltale for drapsforsøk etter en skyteepisode ved T-banestasjonen på Brynseng 30. august i fjor.

I tiltalen er det gjengitt hvordan han løsnet to skudd med en pistol mot en annen mann. Det ene skuffet traff vedkommende i venstre del av brystkassen, mens det gikk inn i venstre overarm.

«Prosjektilet i brystet gikk blant annet gjennom brysthulen, lungen, mellomgulvet, milten og venstre nye», heter det i tiltalen, som ble tatt ut av statsadvokaten forrige fredag.

«Skadene var potensielt livstruende, men NN (fornærmede, journ.anm.) overlevde fordi han fikk rask medisinsk behandling», står det videre.

– Erkjenner å ha skutt

Tiltalen omfatter også grov, ulovlig befatning med skytevåpen. Ifølge 22-åringens forsvarer, advokat Torgeir Falkum, nekter han straffskyld.

– Han erkjenner å ha skutt for å skade, men ikke for å drepe, sier Falkum til Avisa Oslo torsdag kveld.

Onsdag besluttet tingretten å forlenge varetektsperioden for 22-åringen med åtte nye uker, begrunnet med gjentakelsesfare.

Saken er oversendt til tingretten for berammelse, men foreløpig er det ikke satt noen dato for rettssaken.

Mangeårig konflikt

Som Avisa Oslo tidligere har omtalt, mener politiet at skytingen knytter seg til en langvarig konflikt i et kriminelt belastet miljø.

Blant annet skal det ha resultert i en episode der mannen som ble skutt på Brynseng, skal ha oppsøkt hjemmet til tiltalte.

22-åringen var ikke selv hjemme, men ifølge Avisa Oslos opplysninger skal et nærstående familiemedlem av ham ha blitt truet og utsatt for en mulig frihetsberøvelse.

Hendelsen ble til slutt anmeldt, til tross for at det internt i miljøet er en streng kodeks om å ikke involvere politiet i konflikter. Saken ble imidlertid henlagt.

Politiadvokat Katja Dørstad har tidligere bekreftet at episoden har vært et tema i etterforskningen, men hun har ikke ønsket å kommentere det nærmere.

Tidligere domfelt

Både fornærmede og tiltalte er godt kjente for politiet fra tidligere. Senest i april i fjor ble 22-åringen dømt for skadeverk, våpenlovbrudd og heleri.

Blant annet omhandlet dommen det retten mente var et bestillingsangrep på en restaurant på Carl Berners plass.

22-åringen er også tidligere dømt for grov vold, trusler og brudd på våpenloven. Selv ble han knivstukket utenfor en bar i sentrum sommeren 2020.

I avhør med politiet har mannen erkjent at det var han som løsnet skudd på Brynseng 30. august. Han har imidlertid nektet straffskyld for drapsforsøk.