21. mars i fjor ble 36 år gamle Rabeel Arshad funnet drept i sitt eget hjem i Rugveien på Manglerud. Hennes 37 år gamle ektemann ble pågrepet og siktet i saken.

Nå er han tiltalt for drapet.

I tiltalen, som er tatt ut av statsadvokaten i Oslo, er det gjengitt hvordan Arshad ble påført over 30 skader med kniv i hodet, halsen og brystet.

Nekter straffskyld

Det er satt av åtte dager til rettssaken mot 37-åringen i Oslo tingrett, med oppstart 28. februar. I avhør har han erkjent de faktiske forhold, men avvist straffskyld.

– Han fastholder at han har forårsaket hennes død. Det som vil bli tvistepunktet i retten er om han har utvist nødvendig skyld i forhold til det som var foranledningen, sier mannens forsvarer, advokat Aase Karine Sigmond.

På direkte spørsmål om hennes klient påberoper seg nødverge, bekrefter hun det.

– Utover det har jeg ikke lyst til å gå inn på hans forklaring. Den skal han gi i retten – ikke til pressen, sier Sigmond.

I tiltalen er det varslet påstand om inndragning av tre kniver som påtalemyndigheten knytter til drapshandlingen.

Avviser skilsmisse-motiv

Som Avisa Oslo tidligere har omtalt, anmeldte Arshad ektemannen for familievold tilbake i 2011. Saken ble henlagt av politiet.

Paret hadde tre barn sammen, men ingen av dem var hjemme da drapet fant sted.

I fengslingskjennelsen har det fremkommet at Arshad og ektemannen skulle skilles i fjor vinter. I avhør har imidlertid den tiltalte 37-åringen avvist at skilsmissen har noe med drapet å gjøre.

– Han var enig i at de skulle skilles, men det har ingenting med handlingen å gjøre. Det oppsto der og da som følge av en konflikt, har Sigmond tidligere uttalt til Avisa Oslo.

Heidi Juritzen er bistandsadvokat for Arshads etterlatte. Hun har foreløpig ingen kommentar til tiltalen.