Her står mannen tiltalt for grov kroppsskade etter opptrinnet på T-banen ved Makrellbekken stasjon på ettermiddagen 26. mars i fjor.

I tiltalen er det beskrevet hvordan 22-åringen skal ha påført en annen mann flere stikk og hugg i hodet og kroppen. Det resulterte blant annet i at fornærmede ble påført to kutt i hodet på henholdsvis tre og fem-seks centimeter, samt nerve- og seneskader i begge hendene.

Han måtte opereres to ganger for kuttskadene i hendene og var sykmeldt i to måneder, til 22. mai.

I forbindelse med at 22-åringen ble pågrepet på stedet, var han i besittelse av en kniv med et blad målt til hele 22,5 centimeter.

19. mai samme år skal han ha vært i besittelse av en lignende kniv, denne gangen på Esso Skjetten i Lillestrøm.

Avisa Oslo omtalte hendelsen på T-banen samme dag som det skjedde. Ifølge vitner skal det ha brutt ut slagsmål inne i T-banevognen, før sjåføren fikk stanset på Makrellbekken stasjon. Politiet fant da fornærmede skadet inne i vognen, mens ytterligere to personer ble brakt inn fra området.

Det er uklart hvordan 22-åringen stiller seg til tiltalen for grov kroppsskade. Hans forsvarer, advokat Morten Furuholmen, har ikke besvart Avisa Oslos henvendelse mandag ettermiddag.

Heller ikke Marijana Lozic, fornærmedes bistandsadvokat, har vært tilgjengelig for kommentar.

Det er satt av tre dager til rettssaken, som er berammet for Oslo tingrett fra 23. mai.