Oslo-mannen skal ifølge tiltalen ha overtalt unge jenter til å utføre seksuelle handlinger med seg selv, i mange tilfeller mot betaling, på Snapchat. Han er også tiltalt for fysiske overgrep mot to unge jenter.

I alt er det 41 fornærmede jenter i saken.

– Nei, svarte han på alle tiltalepunkter da han møtte i Oslo tingrett onsdag morgen.

– Alvorlig

– Det er tale om seksuelle overgrep og seksuelt krenkende adferd rettet mot barn. Hvert enkelt tilfelle er alvorlig i seg selv. I tillegg strekker dette seg over tid, det er et betydelig antall fornærmede og noen av dem er utsatt for gjentatte overgrep, sa konstituert statsadvokat Daniel Sollie til Avisa Oslo tidligere i år.

Sollie har tatt ut den alvorlige tiltalen mot 40-åringen.

Bekymret

Saken startet med en bekymring fra et familiemedlem av en ung jente, som skulle ha sendt bilder av seg selv på Snapchat til tiltalte. Han ble da pågrepet og siktet, men senere løslatt.

Etterforskningen avdekket imidlertid flere saker og 40-åringen ble pågrepet på nytt i august i fjor, og har sittet varetektsfengslet siden.

Saken mot 40-åringen er beregnet å vare en hel måned. De fornærmede jentene har fått oppnevnt bistandsadvokater som følger saken på video.

25 av de 41 jentene som er fornærmet i saken, vil via bistandsadvokatene fremme krav om oppreisning, varslet koordinerende bistandsadvokat i retten onsdag.