(Oslodebatten)

Jeg vil si tusen takk til Larsen for at hun skriver et kritisk innlegg om både Økerns utvikling og kunsten der. Når politikere bevilger midler til kunst, håper vi den skal engasjere, utfordre og bidra til samfunnsdebatt. Akkurat det sørger hun for ved å koble kunstverket til byutviklingspolitikken på Økern.

Hele innlegget til Wenche Larsen:

Les også

Holder alt på å rakne på Økern?

Forstår at tillit kan være vanskelig nå

Oslo er en by som vokser. Veksten skjer i det som har vært slitte gamle industriområder, og det som bygges er store nye bydeler med mange boliger. Jeg skjønner frustrasjonen over å høre flotte framtidsvisjoner år etter år. Planer som forandrer seg, og ting som tar lenger tid enn man ble forespeilet. At det kan være vanskelig å ha nettopp tillit til alt det vi nå bygger og planlegger for framtida, før man faktisk får se det foran seg.

Når man føler at man lever livet sitt i et oppussingsprosjekt kan det hende at et kunstverk som Tillit bare er irriterende. Tillit er ikke noe de som styrer kan kreve, det må fortjenes

I utviklingsområdene prioriterer byrådet at alle skal ha kort vei til gode grøntområder, kollektivtrafikk og arbeidsplasser, og at vi får bygd flere boliger. Ikke minst sørger vi for at alle barn og unge har gode barnehager og skoler i sitt nærmiljø, og mulighet til å drive med det som engasjerer dem, enten det er fotball, korps eller å game på fritidsklubben.

Parken du beskriver som en «gå-gjennom-park» blir stor og med mange gode kvaliteter, på størrelse med Torshovparken. På kort sikt er det fortsatt sånn at ungdomsskolen er forsinka, og at det er områder som oppleves som et virvar av veier og bygninger.

På litt lenger sikt vil det se ganske annerledes ut: flunkende ny skole, nye idrettsanlegg, barneteater på Kloden, og lokalbibliotek. I bygg som i dag står mørke på gateplan vil det komme butikker, kafeer og gode tilbud som skaper bedre nabolag. Tar man en spasertur ned til Tøyen, vil det være stor, ny svømmehall med plass til flere badeglade fra nærområdet.

Jeg tror nok Kulturetaten spiser mye kjedeligere lunsj enn du antyder, haha.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Ikke vi som har bestilt at det skal stå TILLIT

Jeg er opptatt av at vi som bor i Oslo skal få kunst rett i fleisen, derfor har vi masse kunst ute der folk ferdes. Så selv hvis man ikke har råd eller tid til å oppsøke kunst, får man oppleve den ute i byen vår, slik at den skaper debatt, gir oss nye perspektiver, og lyser opp nabolagene våre.

Heldigvis og selvfølgelig er det ikke kommunen som har bestilt at det skal stå TILLIT. Som politiker bevilger jeg midler til kunst i byen vår, men hva kunstnere ønsker å ytre er alltid fritt.

Kunstneren Lars Ramberg har jobbet med utviklingen av Økern i lengre tid, og det ledet fram til dette kunstverket. Han har laget store synlige kunstverk tidligere som har skapt mye debatt. Jeg håper vi får en skikkelig offentlig samtale om hva tillit betyr for oss som samfunn, og en samtale om byutvikling på Økern.

Rambergs oppdrag for Oslo kommune har bestått i et kunstneropphold på Økern, i samarbeid med eiendomsutvikleren Økern sentrum Ans. Kommunen har ikke finansiert TILLIT. Dette verket er primært finansiert av kunstneren, med lamper fra Signify og strøm fra Økern Ans.

Når man føler at man lever livet sitt i et oppussingsprosjekt kan det hende at et kunstverk som Tillit bare er irriterende. Tillit er ikke noe de som styrer kan kreve, den må fortjenes. Når planene for Økern står klare, håper og tror jeg at innbyggerne på Økern vil oppleve at tilliten er fortjent.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Jeg har sett Oslos skitne hjerte, og gjort det til mitt

Les også

Det siste Oslo trenger er flere fuglekasser i millionklassen

Les også

Anne Lindboes krokodilletårer for bydeler som har fått beboerparkering

Les også

Sykkelfelt i denne gata er unødvendig