Gå til sidens hovedinnhold

Tier, Voi og Ryde stevner Oslo kommune

Vil stanse makstaket på 8000 sparkesykler i hovedstaden.

Oslo kommunes forskrift om elsparkesykler skal etter planen tre i kraft i september.

Nå prøver de tre største selskapene for utleie av elsparkesykler å stanse dette, ved å stevne kommunen.

Tier, Voi og Ryde går sammen om stevningen, som leveres Oslo tingrett onsdag ettermiddag, bekrefter de tre norgessjefene til E24, som først omtalte saken.

– Voi, Ryde og TIER støtter streng regulering, men ber tingretten stanse en uheldig og skadelig del av byrådets vedtak, skriver selskapene i en samlet pressemelding.

Videre:

– Alle ser utfordringene i Oslo. De må løses gjennom strenge reguleringer, som vi har jobbet intenst for i to år. Vi går ikke til retten for å stanse regulering, men tvert i mot for å sikre at de blir gode og effektive.

«Et forhastet eksperiment»

Det er norgessjef i Voi, Christina Moe Gjerde, norgessjef i Ryde, Johan Olovsson og norgessjef i Tier, Morten Askeland, som står bak pressemeldingen.

– Måten makstaket innføres på i Oslo nå, er et forhastet eksperiment, som vil rasere et verdifullt tilbud, uten å løse de viktigste problemene. Det finnes gode og velprøvde løsninger, som vi vil fortsette å kjempe for, sier Olovsson i Ryde.

Elsparkesykkelaktørene ber Oslo tingrett om en midlertidig forføyning mot makstaket på 8000 elsparksykler i Oslo.

– Taket er satt uten tilstrekkelig utredning eller begrunnelse og innføres uten noen form for begrensning av antall aktører. Det vil ramme brukerne våre og skape utfordringer for både sikkerhet og rydding i byen, sier Gjerde i Voi.

Voi, Ryde og TIER innfører følgende tiltak, ifølge pressemeldingen:

  • nattestengt i helgene
  • investere i forsterkede parkeringspatruljer som jobber fulltid, på 30 personer i Oslo, som hver dag går og rydder elsparkesykler
  • premiere ansvarlig bruk.


Kommentarer til denne saken