Det har vært mye snakk om at behovet for tilrettelagte uteplasser har økt i takt med at flere trekker ut i de offentlige grønne byrommene – spesielt når alle kulturarrangementer er strengt inntil videre.

Så hva skal en finne på? I takt med at gradestokken blir vennligere er bading en smittevennlig aktivitet som aktualiseres i økende grad de kommende månedene. 17. april informerte NRK om Oslos nye badestrand på Gressholmen.

Bymiljøetaten opplyser imidlertid til AO at stranden på Rambergøya kom på plass allerede sommeren 2019. Den har vært privat strand tidligere, men etter at hytta som den tilhørte ble fjernet i 2019, har stranden vært åpen for alle, opplyser de.

– Vi jobber generelt for å gjøre mest mulig av strandsonen tilgjengelig for publikum og dette var en fin mulighet til å gjøre nettopp dette, sier kommunikasjonsrådgiver Jacob Kielland Haug.

Ta båten ut

Stranden på rambergøya er på cirka 50 meter og består av flere viker der man både kan bade fra svaberg og strender. Både Gressholmen og Rambergøya er naturreservater og har naturligvis mange fine naturkvaliteter som er verdt å oppleve, påpeker Bymiljøetaten.

For å komme seg til Rambergøya kan man enten ta Ruters Osloferge til Gressholmen og gå ti minutter til Rambergøya eller legge til med egen båt på gjestehavnen i småbåthavnen på Gressholmen (da må du riktignok huske å sjekke tilgjengeligheten hos Gressholmen båtforening, påpeker Bymiljøetaten).

Trenger du påfyll av næring i løpet av dagen finner du Gressholmen kro på Gressholmen der du kan få kjøpt mat og drikke.

– Vi har ikke fått så mange tilbakemeldinger, men vi ser at stranden er godt brukt og vi håper det er et tegn på at folk liker seg på stranden, legger Kielland Haug til.

Bymiljøetaten oppfordrer alle til å følge de gjeldende smittevernregler når man benytter seg av stranden, inkludert å holde god avstand.