Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere OUS-ansatt tiltalt: Skal ha utnyttet pasient til seksuell omgang

Kvinnen skal ha misbrukt stillingen sin ved Oslo universitetssykehus for å skaffe seg seksuell omgang med en pasient. Selv bestrider hun anklagene.

Ifølge tiltalen som ble tatt ut mot kvinnen i 50-årene i april, skal hun ha hatt seksuell omgang med den kvinnelige pasienten ved flere anledninger fra juli til oktober 2019.

Fornærmede var da pasient ved avdelingen ved Oslo universitetssykehus (OUS) der tiltalte var ansatt.

Påtalemyndigheten mener at kvinnen misbrukte sin «stilling og/eller opparbeidede tillitsforhold til å skaffe seg seksuell omgang» med fornærmede, etter straffelovens paragraf 295.

Den seksuelle omgangen skal ha skjedd i OUS' lokaler på Ullevål sykehus, på et hotell og privatadresser i Oslo, heter det i tiltalen.

Ikke lenger ansatt

Kvinnen nekter straffskyld, opplyser hennes forsvarer, advokat Marijana Lozic.

– Hun bestrider tiltalen på det sterkeste. Hun har opplevd og opplever anklagene som meget belastende. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Lozic til Avisa Oslo.

Fornærmedes bistandsadvokat Svein Holden ønsker ikke å kommentere saken. Det gjør heller ikke OUS med henvisning til at det er en personalsak. HR-direktør Susanne Flølo kan imidlertid opplyse at kvinnen ikke lenger er ansatt hos dem.

Brudd på helsepersonelloven

I tillegg til overtredelse av straffeloven, er kvinnen tiltalt for brudd på helsepersonellovens paragraf 67, for «å ha unnlatt å utføre sitt arbeid i samsvar med de krav til faglig forsvarlighet og å gi den omsorgsfulle hjelp som kan forventes ut fra helsepersonellets kvalifikasjoner, arbeidets karakter og situasjonen for øvrig».

Det har foreløpig ikke lyktes for Avisa Oslo å få en kommentar fra politiadvokat Hilde Hermanrud Strand, aktor i saken.

Les også

Overgrepssak mot barnevernsgründer henlagt etter at fornærmede døde

Kommentarer til denne saken