Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere Molde- og Manchester United-profil Mame Biram Diouf på trening med tredjedivisjonsklubb

Mame Biram Diouf er på utgående kontrakt med sin tyrkiske klubb. Nå trener han med tredjedivisjonsklubben Nordstrand i Oslo.

33 år gamle Diouf fullførte nylig sesongen i tyrkiske Hatayspor, der han dunket inn hele 19 mål på 38 kamper i Super Lig for klubben som endte på 6. plass. Diouf signerte i fjor en ettårskontrakt og har kun kort tid igjen av avtalen som utløper 30. juni. Ifølge nettstedet Transfermarkt har klubben opsjon på å forlenge avtalen med ytterligere ett år.

Nå oppholder Diouf seg i Norge og Oslo der han holder formen ved like med tredjedivisjonsklubben Nordstrand. Tirsdag la de selv ut et bilde på Instagram av Diouf på trening med Oslo-laget.

– Han er hjemme på ferie. Jeg kjenner Mame fra tiden min i Molde da han kom dit som ung gutt fra Senegal, sier Nordstrand-trener Thomas Holm til Nettavisen.

– Hadde vært tidenes overgang

Diouf spilte i Molde frem til 2009 da han ble kjøpt av Manchester United. Senere har senegaleseren med 51 landskamper spilt i en rekke klubber. Blackburn, Hannover, Stoke og nå Hatayspor står på CVn til nå 33 år gamle Diouf.

Holm som selv har en god fotballkarriere bak seg i klubber som Vålerenga, Molde og Heerenveen forklarer grunnen til at Diouf dukket opp på trening hos klubben som holder til på fjerde nivå i Norge.

– Kona hans spiller på damelaget her og de bor på Nordstrand. Jeg så han på feltet og inviterte han inn på trening og han ble med, forklarer Holm.

Til tross for at en overgang til Nordstrand hadde vært en stor overraskelse for de fleste, har ikke Holm gitt helt opp muligheten for at det kan bli en realitet.

– Det hadde vært tidenes overgang for oss, men her i Nordstrand betaler vi jo ikke lønn til spillerne, selv om jeg tror ikke han er så opptatt av akkurat det, humrer han.

Nordstrand-treneren forteller at klubben har hatt en voldsom utvikling de siste årene og utviklet flere spillere som har blitt hentet til klubber oppover i divisjonssystemet i Norge. Selv har klubbens spillere ikke fått lov til å spille kamper på lang tid på grunn av regjeringens nedstengning av breddefotballen i Norge.

– Nå skal vi spille 1. runde i norgesmesterskapet 25. juli. Deretter er det halv sesong med 13 kamper fra august. Vi ønsker å produsere spillere vi kan selge til større klubber, men det er vanskelig når vi ikke får spille, sier Holm.

– Var imponert over nivået

Diouf har etter hvert hatt en stor karriere i England og spilt med og mot flere store spillere opp igjennom årene. Allikevel skal angrepsspilleren ha vært imponert over det han fikk se i den lille Oslo-klubben.

– Han sa han var imponert over nivået og det synes jeg viser hvor ydmyk han er som person. Jeg sier til spillerne vi har at man ikke må være 15 år og på U-landslag for å slå gjennom, det har vi vist med å sende spillere til Obos-ligaen i for eksempel Philip Romsaas til KFUM nylig.

– Det er en voldsom utvikling i klubben og mange som begynner å få øynene opp for Nordstrand. Det ville vært en syk overgang om vi hadde fått det til, avslutter Holm.

Etter det Nettavisen forstår har ikke Diouf planer om å trappe ned fotballkarrieren med det første. En overgang til norsk 3. divisjon er med andre ord svært lite sannsynlig på det nåværende tidspunkt.

Diouf var selv ikke tilgjengelig for en kommentar til denne saken onsdag ettermiddag.

Kommentarer til denne saken