Sommer byr på late dager og er en perfekt anledning til å lese deg opp på det som har skjedd i Oslo det siste halve året. Her kan du blir bedre kjent med byen din og få med deg de sakene som har engasjert våre abonnenter aller mest i årets sju første måneder.

Har du en historie du har lyst til å dele, eller ønsker du å tipse om noe vi bør vite om? Ta kontakt med redaksjonen på [email protected].

Saken om Allan Henriksen

«Halla, broder'n».

Samtalen mellom Allan Henriksen og storebroren Kevin starter som vanlig i 13-tiden 24. mars i år.

Men Kevin Henriksen hører raskt at noe er galt.

Allan står alene inne på et pasientrom som dette på Rikshospitalet i Oslo.

Det er full utrykning hos nødetatene. Bevæpnet politi, brann og helse er på stedet og pasienter og ansatte på sykehuset er evakuert. Allan gråter mens han forteller Kevin:

«Jeg er her for å ta livet mitt».

Slik starter den første av flere saker om gymlæreren Allan Henriksen, som tok sitt eget liv tidligere i år.Det er den saken som har engasjert desidert flest de første sju månedene i 2022. Saken forteller historien om Henriksen, som etter å ha vært i konflikt med sin arbeidsgiver tok sitt eget liv i mars i år.

Avisa Oslo fulgte, sammen med Romerikes Blad, opp saken med flere fortellinger om Allan Henriksens liv.

Du kan lese flere saker om Henriksen og frykten gymlærere i Norge har her:

Kjendissalongen Gevir

Saken om kjendissalongene tar for seg driften og arbeidsforholdene i frisørsalongen Gevir. Saken er den nest mest leste saken i Avisa Oslo så langt i år.

Les flere saker om reglene for arbeid uten lønn og hvordan fagforeninger, politikere og bransjen reagerte på Gevir-saken her:

Toåring døde etter påkjørsel – sjåføren hevdet han ikke så mor og sønn

Saken om sjåføren som hevdet han ikke så den lille gutten og moren som ble påkjørt på Slemdal januar 2020 er lest av svært mange etter da den ble publisert i januar i år.

Mannen ble vinteren 2021 dømt til 60 dagers fengsel for uaktsomt drap, men anket dommen. På nyåret gikk saken i Borgarting lagmannsrett. Den sterke historien moren fortalte i vitneboksen rørte mange.

Også saken om at mannen også ble dømt i lagmannsretten er en av de mest leste sakene i AO i år:

Dårlig kundebehandling på Møbelringen

Serveh Alizadeh, som er bosatt i Kværnerdalen i bydel Gamle Oslo, unte seg en splitter ny kvalitetsseng fra Møbelringen til den nette sum av 40.000 kroner tidligere i år. Det skulle vise seg å bli starten på et mareritt.

Saken om behandlingen Serveh og mannen fikk på Møbleringen på Lørenskog engasjerte mange.

Mediesjef Jostein (31) har kreft med spredning: – Akkurat nå er jeg ved veldig godt mot

Saken om at en av Amedias, konsernet Avisa Oslo er en del av, direktører, Jostein Larsen Østring, ble rammet av kreft i januar ble lest av svært mange.

Østring Larsen har de siste månedene fått behandling, og i mai kunne han fortelle at den tøffeste delen av behandlingen var gjennomført.

Les hele historien til 31-åringen her:

Ole-Erik (72) og kiosken i Trondheimsveien

I hele 44 år har Ole-Erik Kristiansen (72) stått bak disken til «Trondheimsveien Tobak Frukt».

Den fantastiske historien om hvordan Ole-Erik endte opp i Trondheimsveien og hans 44 år bak disken i kioskenvar det mange som fikk med seg.

Singel i Oslo

Singel i Oslo er en serie om singellivet i hovedstaden, der Avisa Oslo-journalist Maren Wilberg Rostad snakker med eksperter og privatpersoner om hvordan det er å være singel og datinglivet i hovedstaden.

Serien består av fem episoder på AO.no, samt en rekke artikler. Den mest sette episoden er episode to, som tar for seg hvilke Tinder-bilder du bør styre unna.

Her kan du se alle episodene av Singel i Oslo:

Populære boligsaker:

Bolig og byutvikling er noe som engasjerer mange og dette er de mest populære boligsakene så langt i år:

Finn flere av de mest populære sakene her:

Les også

På innsiden av Oslos fetisjklubb for menn: – Det er lov å si nei. Men det er også lov å si ja

Les også

Vold, trusler og homohets i Oslo-fotballen: Jakub (18) ble slått under kamp