Fra og med 1. oktober vil strømleverandøren Tibber endre måten de fakturerer sine kunder på. Fakturaen vil da innehold hele strømforbruket i september, i tillegg til en forhåndsberegning for antatt forbruk i oktober.

Det opplyser selskapet i en mail til sine kunder torsdag.

«Når vi beregner forbruk vil vi basere oss på ditt faktiske historiske strømforbruk, og eventuelle korrigeringer opp eller ned blir gjort på neste faktura», heter det i mailen.

Tibber forklarer endringen med at de hver dag «kjøper inn strøm for millionbeløp», og at de «legger ut for strømmen du bruker opptil 45 dager før du trenger å betale for den».

«Fordi renter og innkjøpskostnader er så høye, må vi nå endre faktureringspraksis», står det mailen som ble sendt ut torsdag.

I en pressemelding skriver Tibber at de er klare over at endringen kommer brått på kundene.

– Vi har per i dag ingen annen måte å kunne sikre lavest mulig strømpris på. For å gjøre overgangen til ny ordning så fleksibel som mulig får kundene nå mulighet til å sette en fast forfallsdato selv, både for oktober og fremover. Denne endringen gjøres enkelt i appen. Vi håper det gir våre kunder bedre forutsigbarhet og kontroll over egen økonomi, sier Edgeir Vårdal Aksnes, konsernsjef i Tibber.

Les også

Trebarnsmor Mette har slut­tet å vaske klær hjemme. Det blir for dyrt