Det er solstrålene som får temperaturen inne i bilen til å stige så fort. Den reflekteres i dashbordet, seter og utstyret i bilen som forsterker varmen.

– Vi har testet hvor fort det blir farlig varmt inne i bilen. I løpet av en liten halvtime ble det 44 grader. I sånne temperaturer blir det ubehagelig, og i verste fall farlig, å oppholde seg i bilen, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.

Politiet har i sommer allerede reddet flere fortvilede hunder fra varme biler. I forrige uke skrev Avisa Oslo om politiet som hentet ut en hund som bjeffet fortvilet i en varm bil i Bogstadveien.

Oslo-politiet fikk presset ned et vindu som var litt åpent for å slippe hunden ut av den varme bilen. Ansvarlig bileier kom så til stedet, og saken blir anmeldt, opplyste politiet.

NAF advarer om at dette skjer hver sommer. En sjelden gang har nødetatene også blitt tilkalt for å hjelpe små barn ut av varme biler, men det skjer heldigvis ikke ofte.

I testen som ble gjort med 24 grader utendørs steg temperaturen i bilen til 34 grader på 5 minutter, til 37 grader på 10 minutter og til over 44 grader etter 30 minutter.

Kilde: NTB / NAF

Hund avlives etter å ha bitt åtteåring