Det melder Bergens Tidende torsdag ettermiddag.

– Han er villig til å møte og samarbeide med de sakkyndige, sier Inger Zadig, en av Matapours forsvarere, til avisa.

Forutsetningen er at en av hans forsvarere er til stede i forbindelse med undersøkelsen.

– Disse samtalene vil etter planen finne sted så raskt som mulig. Vi er i tett dialog med de involverte parter vedrørende det praktiske rundt dette, sier Zadig videre.

Fremdeles uklart om avhør

I forrige uke besluttet Oslo tingrett at Zaniar Matapour skulle tvangsinnlegges til observasjon ved regional sikkerhetspost på Haukeland sykehus i Bergen.

Bakgrunnen var en begjæring fra de sakkyndige Synne Sørheim, Pål Grøndahl og Knut-Petter Sætre Langlo, som følge av at den terrorsiktede 43-åringen ikke ville snakke med dem.

«For at de sakkyndige skal kunne besvare sitt mandat er det nødvendig at siktede innlegges til undersøkelse på psykiatrisk sykehus eller annet egnet undersøkelsessted. Retten vurderer at dette er den eneste måten de sakkyndige kan få innhentet informasjon til å besvare sitt mandat», het det i kjennelsen fra Oslo tingrett.

At han nå likevel vil samarbeide, gjør tvangsinnleggelsen overflødig. Hvorvidt det også betyr at Matapour nå vil la seg avhøre av politiet, er uklart. Avisa Oslo har foreløpig ikke lyktes med å få en kommentar fra forsvarerne hans.

Ikke overført fra Halden

Matapour sitter for tiden i varetekt i Halden fengsel. Da Avisa Oslo snakket med politiadvokat Børge Enoksen tirsdag ettermiddag denne uken, opplyste han at de jobbet med å planlegge overføringen til Bergen.

Jon Erik Isachsen (54) og Kåre Arvid Hesvik (60) ble drept i masseskytingen i sentrum, som Matapour gjennomførte ved utestedene London Pub og Per På Hjørnet natt til 25. juni.

I tillegg ble 21 personer skadet. Åtte av dem har fått behandling for skuddskader, har politiet tidligere opplyst til Avisa Oslo.