Rett før klokken halv ett fikk politiet melding om et masseslagsmål i området rett ved Kuben videregående skole på Økern.

– Det ble meldt inn at det var observert pistol og kniv, sier innsatsleder Kristoffer Bang i Oslo-politiet i en felles intervju med pressen på stedet.

Han vil ikke kommentere hvilke våpen de nå har kontroll på.

– Da vi ankom har vi funnet én skadd. Vi har fem stykker vi har anholdt/pågrepet. Fornærmede er kjørt til Ullevål sykehus med knivstikk, fortsetter Bang.

Skadeomfanget til fornærmede er foreløpig ukjent, men ifølge politiet skal han ha blitt stukket flere ganger.

I 15-16-årsalderen

– Det vi gjør på stedet nå er å nøste opp i det som har skjedd. Vi jobber taktisk og vi jobber teknisk på stedet, fortsetter Bang.

Ifølge Avisa Oslos reportere på stedet avhørte politiet i 12.45-tiden skoleungdom. Det er flere politipatruljer og væpnet politi på stedet.

Om de involverte forteller Bang at det er unge gutter. Han understreker imidlertid at det er mange involverte og vanskelig å ha fullstendig oversikt på et så tidlig tidspunkt i etterforskning.

– Min forståelse er at de aller, aller fleste er under 18, sier Bang.

Like etter klokken 14.30 opplyser operasjonssentralen i Oslo politidistrikt at to personer er pågrepet og tre personer er innbrakt.

– De involverte er i 15-16-årsalderen, og mye tyder på at hendelsen i dag bunner ut i en eksisterende ungdomskonflikt. Hendelsen etterforskes bredt og det utelukkes ikke flere pågripelser, skriver de på Twitter.

Bildeserie

Bilder: En person til sykehus etter knivstikking

Skal være under 18

Innsatsleder Kristoffer Bang vil foreløpig ikke si noe om de involverte er elever ved Kuben videregående skole.

Det skal være flere vitner som har observert slagsmålet, og politiet jobber nå med å finne ut hvem som har sett hva. Innsatslederen beskriver dette arbeidet som «utfordrende».

På spørsmål om politiet ser hendelsen i sammenheng med tidligere kniv- og skyteepisoder i Oslo i høst, svarer Bang:

– Det er helt umulig for meg å se om det er en sammenheng eller noe annet bakenforliggende. Det må vi jobbe med senere. Nå er vi på det akutte: Det er å redde liv, få kontroll på stedet og skaffe oss den informasjonen vi kan for å etterforske saken videre.

Se hele intervjuet med innsatsleder Kristoffer Bang her: