Lørdag 19. september 2020 rundt klokken 18.30 gikk en to og et halvt år gammel gutt sammen med foreldrene på fortauet langs Mor Go`hjertas vei på Bjølsen. De var på vei hjem etter tur i parken.

Idet de gikk mellom nummer 14 og 16 passerte de innkjøringen til en parkeringsplass. Samtidig kom en taxi kjørende. Sjåføren, en 57 år gammel Oslo-mann, så ikke den lille gutten. Han kjørte opp på fortauet for å svinge inn på parkeringsplassen, da han traff gutten.

Toåringen kom i klem under forhjulet, før bilen kjørte over han. Foreldrene, som hadde gått like bak gutten, ble hjelpeløse vitner til hendelsen.

Nå er sjåføren tiltalt for uaktsomt å ha voldt betydelig skade på en annen, for uaktsom kjøring og for brudd på vikeplikt for gående.

Innlagt i lang tid

Det var helsepersonell på stedet da påkjørselen skjedde, og ambulansen var på plass etter bare et par minutter.

Toåringen fikk alvorlig hode- og leverskade, skader i brystkassen samt at han på grunn av komplikasjoner under behandlingsforløpet måtte amputere ved kneleddet det ene beinet.

Gutten mottok også massiv blodoverføring. Han har vært innlagt vekselsvis på Ullevål og Sunnaas sykehus i mer enn ni måneder, og er fremdeles inn og ut av sykehus.

– Denne saken fikk et alvorlig utfall, og påtalemyndigheten mener at sjåføren er å bebreide. Det er grunnlaget for at det er tatt ut tiltale med den utformingen, sier politiadvokat Eric Lindset.

Han sier at saken fort kunne fått et mer fatalt utfall, om ikke gutten fikk rask helsehjelp.

– Det har nok vært livsviktig med helsehjelp som kom raskt til stedet, sier Lindset.

– Han synes saken er forferdelig tragisk

– De er tydelig preget av saken, men jeg ønsker på nåværende tidspunkt ikke å si noe mer, sier familiens bistandsadvokat, Elisabeth Gram Clark til Avisa Oslo.

Sjåføren fikk kjørekortet inndratt etter hendelsen, men fikk det tilbake etter en rettskjennelse i to instanser. Han er per nå tilbake i jobben som taxisjåfør. I tiltalen kommer det frem at det vil bli lagt ned påstand om inndragning av førerretten, samt oppreisning til fornærmede.

– Han synes saken er forferdelig tragisk, og at det er en forferdelig ulykke. Han har tenkt mye på gutten og familien, og har hatt det tøft. Men samtidig mener han at det var en ulykke, og noe han ikke kan straffes for. Derfor erkjenner han ikke straffskyld, sier mannens forsvarer, Morten A. Pedersen.

Det er flere vitner til hendelsen som har sett selve påkjørselen. De vil også forklare seg i rettssaken. Saken er ennå ikke berammet i Oslo tingrett.