Gå til sidens hovedinnhold

Taxisjåfør (39) fikk bot – svarte med å dytte parkeringsvakt

39-åring dømt til 18 dagers fengsel.

Den 39 år gamle oslomannen var satt under tiltale for å ha hindret en offentlig tjenesteperson. Bakgrunnen er en hendelse på taxiholdeplass ved Oslo Atrium i Dronningens gate på formiddagen 15. september i fjor.

I tiltalen er det gjengitt hvordan han skal ha dyttet en kvinnelig parkeringsvakt i brystet da hun ila ham en parkeringsbot.

Parkering forbudt

39-åringen nektet straffskyld da saken mot ham gikk i Oslo tingrett fredag.

I dommen, som ble avsagt samme dag, er hendelsesforløpet gjengitt slik: I det aktuelle området er det forbudt å parkere, med unntak av en taxiholdeplass med plass til seks taxier.

Da den 39-årige taxisjåføren kom dit, var det imidlertid fullt. Han stilte derfor i kø og ventet på å rykke fram, da parkeringsvakten ba ham om å flytte bilen. Det ville han ikke og han fikk derfor parkeringsbot. Da parkeringsvakten igjen ba ham om å flytte bilen, nektet han fortsatt. Da hun skulle gi ham ytterligere en bot, ville han heller ikke motta den.

I retten nektet imidlertid mannen for å ha dyttet kvinnen. Han forklarte at hun var veldig sint, skrek til ham og falt idet hun rygget bakover i en fortauskant.

«Stikkende smerte»

Oslo tingretten finner ikke mannens forklaring troverdig:

«Retten finner bevist at tiltalte dyttet bybetjenten i brystet slik at hun måtte ta noen støtteskritt bakover uten å falle ned på bakken. Retten finner videre bevist at hun på grunn av dyttet fikk en stikkende smerte i brystet ved dyp inn pust og var øm ved berøring», heter det i dommen.

Tingretten kommer til at 18 dagers fengsel er passende straff.

Les også

Her kaster han en stol på politiet under SIAN-demonstrasjon – elleve personer tiltalt

Kommentarer til denne saken