Lørdag kveld rykket politiet og brannvesenet ut til en taxi-brann på Tøyen . Bilen var totalskadd og stod parkert like ved Tøyenbadet.

Taxisjåfør og eieren av bilen, Mobeen Ellahi Butt, fikk telefon om hendelsen noe over klokken 17.30. Han var da på shopping på Oslo City med familien.

– Taxisentralen ringte meg opp og sa de var blitt varslet om brann i bilen av politiet. De ba meg hive meg rundt og komme meg opp på Tøyen. Da jeg kom frem var brannen slukket, men det var et sjokk å få denne beskjeden og se hvilken tilstand bilen var i. Denne hendelsen gjør at jeg føler meg utrygg. Hvem er det som gjør noe slikt? sier Ellahi Butt til Avisa Oslo like etter at han var blitt avhørt.

Bilen ble tauet inn og fraktet bort for videre tekniske undersøkelser. Politiet etterforsker om bilen ble påtent eller om det var en selvantennelse.

– Vi kan ikke utelukke at bilen er blitt påtent eller om den har tatt fyr på andre måter. Vi holder alle muligheter åpne. Per nå har vi ingen opplysninger om at bilen er påtent, det er heller ingen observasjoner av at det er blitt gjort, sier operasjonsleder i Oslo Rune Hekkelstrand til Avisa Oslo.

For Ellahi Butt er det ikke bare de materielle skadene det dreier seg om. Taxisjåføren har et spesielt forhold til bilen.

– Jeg har ikke ord for det som er skjedd. Det er veldig trist. Jeg forstår ikke hvorfor noen kan ha gjort dette. Jeg elsker denne bilen som jeg og min familie har brukt til å kjøre rundt på ferie på ulike plasser mange ganger. Jeg håper det blir mulig for meg å bruke den igjen.

Ellahi Butt forteller at han har hatt bilen i fire år og jobbet som taxisjåfør siden 2014. Taxisjåføren ble avhørt av politiet på stedet, det ble også gjort opptak av avhøret. Han forsikrer om at han ikke har noe med ildspåsettelsen å gjøre.

– Har du noen fiender eller noen formening om hvem som kan ha gjort dette?

– Hva skal jeg si? Det er alltid noen som ikke liker deg. Men jeg har ikke vært i problemer før. Jeg håper politiet får oppklart saken.