– Det er godt nytt for alle, forteller avtroppende rektor Jan Ljøner.

Med gjennomsnitt på 53,8 studiepoeng, er Foss videregående skole en av Oslos mest populære skoler. Til høsten vil Foss dermed få plass til tre nye klasser og rundt 100 nye elever som ønsker seg til den populære Oslo-skolen.

Etter hvert vil Foss vgs. få plass til hele seks nye klasser.

– Vi har hatt for få skoleplasser til dem som søker seg hit. Det er hyggelig å få plass til flere, forteller fungerende rektor ved Foss vgs.

Les også

Varslerne om Ammerud skole: – Et fryktregime jeg aldri har sett maken til i mine mange år som lærer

Men det er ikke bare godt nytt for skolens kommende elever:

– Vi har vært trangbodde på Øvre Foss. Nå får vi blant annet flere klasserom til studiespesialisering, i tillegg til nye spesialrom for musikk, sier Ljøner.

Foss videregående skole har til nå manglet både sosiale arenaer innendørs, store nok klasserom, i tillegg til at musikklinja ikke har hatt egnede, lydisolerte rom for å øve i. Ettersom Westerdals nå flytter til Urtegata, vil Foss dermed ta over disse lokalene.

Bildeserie

FOR en herlig lørdag i Oslo!

– Koselig tur langs Akerselva

Til tross for at dette stort sett er godt nytt for alle involverte, innebærer flyttingen til Westerdals, også kalt Nedre Foss, en fem minutters rusletur.

– Det er klart det blir en liten utfordring at Øvre og Nedre Foss ligger fem minutter fra hverandre. Man vil jo ha timer på Øvre Foss selv om man har klasserom på Nedre.

Ljøner er likevel positiv til flyttingen:

– Men det blir en koselig tur langs Akerselva. På vinteren kan det sikkert være noe strevsomt, men de aller, aller fleste gleder seg til å få nye lokaler.

Les også

Annette (55) ville ha hotellfølelse og badekar på soverommet: – Jeg elsker min lille villa

Les også

Marianne Andresen (86) er overhode for en av Oslos rikeste familier. – Alt må være i orden. Jeg driver ikke med skippertak