Politisk redaktør Eirik Mosveen og journalist Maren Wilberg Rostad er programledere for sendingen, som vil gå live mellom klokka 11 og 13 på nasjonaldagen. Trikken vil bli dekket med et helt spesielt Avisa Oslo-design. Den vil gå i en egen rute gjennom byen og plukke opp inviterte gjester underveis til programmet, som lages i samarbeid med Sporveien.

– Vi fikk denne litt ville ideen for et par uker siden, og det var utrolig gøy at Sporveien også syns det var en morsom greie. De har kastet seg rundt og satt masse folk i sving for å få dette til, og vi gleder oss til sendingen på 17. mai, sier Hanne Taalesen, nyhetsredaktør i Avisa Oslo.

Sendingen vil både by på varierte gjester om bord på trikken, men også innslag fra andre steder i byen. Trikken vil bli godt synlig i bybildet på 17. mai.

– Vi ønsker rett og slett å spre litt god stemning og glede i en tid som er ganske vanskelig for mange. Det er heldigvis mulig å se litt fremover nå, og vi ønsker å bidra til litt fremtidshåp, sier Taalesen

Trikken kommer til å gå i en spesiallaget rute gjennom byen, med stopp blant annet på Jernbanetorget, Aker Brygge, Stortorvet og Majorstuen.