– Egentlig ventet jeg på Eurovision-finalen og bare rullet Facebook litt. Og da ble jeg så forbanna over det jeg leste i kommentarfeltene, sier Høyre-nestleder Tina Bru (H) til Dagbladet søndag formiddag.

Det er ikke første gang Berg utsettes for hets, og Høyre-nestlederen tror at det hjelper å si fra, selv om man er politisk uenige:

– Det er kanskje naivt av meg, men jeg har et håp om at hvis folk som er politisk uenige med Lan Marie sier ifra, så vil det legges merke til. Vi må ha såpass med anstendighet at vi holder oss til sak, og ikke trekker inn hudfarge eller kjønn i debatten, sier hun til Dagbladet.

– Jeg blir forbanna

Lan Marie Berg har blitt utsatt for grov hets ved flere anledninger, og Bru uttrykker på Facebook at hun er provosert av hetsen i kommentarfeltene:

– Jeg orker ikke mer. Nå er det faen meg nok! Holdt kjeft, skrev Bru på Facebook lørdag kveld.

Hun sier at hun ikke finner seg i behandlingen til politiker-kollegaen:

– Det er en blanding av rasisme, kvinnehat, og den polariserende klimadebatten. Jeg er ofte dypt uenig med Lan Marie Berg, men ingen skal behandle min kollega på denne måten. Det er en ufinhet og en intensitet i hatet mot henne som er så grusomt, sier Bru.