Gå til sidens hovedinnhold

Tar avstand fra partikollegaens Oslo-angrep: – Unødvendig sidespor

Statsminister Erna Solberg (H) mener at utspillet til partikollega og Molde-ordfører Torgeir Dahl setter by og land opp mot hverandre.

I et Facebook-innlegg skriver Solberg at kommuner over hele landet gjør en god jobb med å slå ned lokale koronautbrudd. Hun presiserer imidlertid følgende:

– Men det er ingen tvil om at Oslo over tid har hatt det tøffere enn andre.

– Jeg mener utspill som setter by og land opp mot hverandre er unødvendige bidrag i koronadebatten. Derfor mener jeg utspillet fra Moldes ordfører Torgeir Dahl blir et unødvendig sidespor, fortsetter Erna Solberg.

Les også

Ordføreren i Molde lite imponert over smittetrenden i Oslo

Refset Oslo

Avisa Oslo har forsøkt å komme i kontakt med Molde-ordfører Dahl i etterkant av statsministerens utspill.

Konflikten mellom Dahl og byrådet i Oslo begynte før helga.

I et intervju med VG sa han søndag at han var lite imponert over hva Oslo har fått til i håndteringen av koronapandemien og at «Oslo aldri får kontroll på smitten».

– Da er det naturlig fra mitt perspektiv å spørre byrådet i Oslo om de ikke klarer å gjøre jobben sin skikkelig eller om innbyggerne ikke klarer å følge reglene, sa ordføreren.

Dahl pekte mente også at den politiske ledelsen i Oslo ba om en «slags omvendt premiering» ved å etterspørre flere vaksiner som følge av smittetrykket.

Les også

– Nå strammer vi ytterligere inn

Likte Dahl-utspillet dårlig

Dette falt i dårlig jord hos Oslos byrådsleder Raymond Johansen. Da Avisa Oslo i går spurte ham om han om kritikken fra Molde-ordføreren og hva Oslo kunne gjort annerledes, svarte Johansen følgende:

– Jeg tror ikke vi kan peke på noe vi kunne ha gjort annerledes. Det jeg kanskje kunne gjort annerledes, er å invitere ordfører Dahl fra Molde for å vise han rundt i bydelen hvordan bydelsmødre går rundt og banker på dørene, hvordan vi har mobile teststasjoner, hvordan vi driver informasjonsarbeid mot de ulike gruppene, besøkt og sett alle de stedene som nå står tomme. Se på bybildet. Se på alle som bærer munnbind. Se og lære noe om forskjellen mellom Oslo og Molde, sa Johansen.

Han avsluttet svaret sitt på syrlig vis.

– Jeg visste ikke at han var så kunnskapsrik og interessert i alle detaljene rundt Oslos håndtering.

Les også

Jeg trodde at ordføreren i Molde var en fornuftig fyr

Kommentarer til denne saken