Gå til sidens hovedinnhold

T-baneskytter skal ha hatt to våpen – politiet finner bare ett

Politiet leter fremdeles etter en svart pistol, muligens ladd, etter skytingen på Skøyenåsen søndag kveld.

Politiadvokat Henrik Rådal opplyser til Avisa Oslo at 34-åringen som skjøt to unge menn på T-banen på Skøyenåsen søndag kveld, skal ha vært bevæpnet med to våpen.

Politiet har imidlertid kun kontroll på det ene våpenet, mens de fortsatt leter etter det andre.

– Vi tok raskt beslag i ett håndvåpen, som ble funnet i nærheten av åstedet. Gjennom etterforskningen har vi fått opplysninger om at han skal ha hatt to våpen. Det våpenet vi ikke har kontroll på, skal være en svart pistol som muligens er ladd. Vi har søkt etter våpenet siden søndag, sier Rådal og legger til:

– Om noen har observert våpenet, er det viktig at de tar kontakt med oss umiddelbart.

Les også

34-åring vil ikke stille i avhør – samtykker til varetekt

Politiet er særlig bekymret over at våpenet potensielt er ladd med skarp ammunisjon.

– Dersom et ladd våpen befinner seg på offentlig sted, kan det utgjøre fare. Derfor søker vi fremdeles for fullt etter det og ønsker tips om noen har gjort observasjoner, sier Rådal.

Han ønsker ikke å kommentere detaljer rundt våpenet som er beslaglagt, annet enn at det dreier seg om et håndvåpen.

Den 34 år gamle mannen som er siktet i saken, har foreløpig ikke ønsket å la seg avhøre av politiet.

– Via sin forsvarer i media har han knyttet seg til selve handlingen, sier Rådal.

Halvannen time

Mannen har ikke erkjent straffskyld for siktelsen på drapsforsøk. Ifølge advokat Daniel Storrvik, forsvarer for 34-åringen, har han forklart at det hele var foranlediget av en slåsskamp mellom ham og de to fornærmede.

Det vil ikke Rådal kommentere.

– Per nå er det for tidlig for oss å si noe om foranledning eller motiv. Det er sentralt i jobben som gjøres i etterforskningen. Begge fornærmede er ennå på sykehus, men blir avhørt i dag. I tillegg gjenstår det avhør av nye vitner og oppfølgingsavhør av vitner vi allerede har snakket med, sier politiadvokaten.

Politiet fikk melding om skytingen cirka klokken 20.10. Deretter gikk det nesten halvannen time til 34-åringen ble pågrepet i nærheten av T-banestasjonen på Skøyenåsen om lag klokken 21.30.

– Har politiet oversikt over bevegelsene hans i mellomtiden?

– Vi jobber fremdeles med å kartlegge hendelsesforløpet, men mye kan tyde på at han har oppholdt seg i nærområdet til Skøyenåsen stasjon, svarer Rådal.

Tirsdag samtykket 34-åringen til politiets begjæring om varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøksforbud, to av dem i full isolasjon, begrunnet med bevisforspillelses- og gjentakelsesfare.

Les også

Har forklart seg om skuddene: – Skjedde i forbindelse med en slåsskamp

Fikk utsatt soning

Den siktede mannen er straffedømt en rekke ganger tidligere – blant annet til seks års forvaring for drapsforsøk i 2011. Senest i januar ble han dømt til ett års fengsel for vold – en dom han ventet på å sone da han skjøt to menn søndag kveld.

Egentlig var han innkalt til soning i Åna fengsel utenfor Stavanger 27. juli, men fikk utsettelse til 26. august. Rådal har ingen kommentar til at mannen kunne ha sittet i fengsel da skuddene falt.

– Det er Kriminalomsorgen som har ansvaret for innkalling til soning. Eventuelle spørsmål må rettes til dem, sier han.

Det er uklart hvorfor mannen så langt ikke har ønsket å forklare seg til politiet, men mandag fortalte forsvarer Daniel Storrvik at han ikke var i form til å stille i avhør.

Det har ikke lyktes for Avisa Oslo å få en kommentar fra Storrvik tirsdag ettermiddag.

Les også

Mann sov hos sin tidligere arbeidsgiver da han plutselig ble angrepet: – Jeg våknet da jeg hørte knaselyder i hjerneskallen min

Kommentarer til denne saken