Dermed forlater Diriye bystyret etter lokalvalget.

«Alt har sin tid! Etter å ha tenkt grundig og lenge gjennom saken, har jeg kommet fram til at jeg ønsker å trekke mitt kandidatur til neste års valg. I dag ringte jeg Ordfører Marianne Borgen som er nominasjonsleder», skriver Abdi Said Diriye på Facebook.

Videre skriver Diriye at han hadde en god prat med Borgen da han fortalte at han trakk kandidaturet sitt.

«Å være folkevalgt er en stor tillitserklæring, et privilegium og ikke minst en glede – men det er også krevende, utfordrende og fordrer fult fokus hele tida. Jeg har hatt lærerike år, mange positive opplevelser og fine møter med mennesker i hele byen vår. Å få være med på å påvirke lokalsamfunnet har gitt meg mye energi og glede, men nå er det noen andres tur», skriver SV-politikeren Diriye.

Slik Groruddalen tidligere har omtalt, fikk Abdi Said Diriye fast plass i bystyret da Inga Marte Thorkildsen trakk seg fra sine bystyreverv. Han er innvalgt fra Alna og sitter for i samferdsels- og miljøutvalget. Der er han SVs fraksjonsleder.

Da Avisa Oslo ringer ham, avviser han at han trekker seg av politiske årsaker. Årsakene han fremhever er personlige.

– Jeg kommer til å være aktiv internt i partiet, men ønsker ikke å binde meg til fire nye år i bystyret. Som deltidspolitiker kan det være vanskelig å følge opp saker ordentlig og samtidig ha en fulltidsjobb ved siden av. Jeg har ikke fått ting til å gå opp, sier Diriye, som er generalsekretær i Ungdom mot EU.

Han sier at han har trivdes veldig godt i SVs bystyregruppe.

– Det er en fantastisk gruppe og å sitte i bystyret har vært veldig lærerikt, sier Diriye, som framhever at å jobbe med SV-politikere som ordfører Marianne Borgen har vært en glede.

Samtidig utelukker ikke Diriye at han kan stille til valg på et senere tidspunkt.