– Jeg kan ikke si noe eksakt, men vi satser jo på at det kan skje denne uken. Det hadde jo vært det beste.

Det sier gruppeleder i SV, Sunniva Holmås Eidsvoll, til Avisa Oslo. Mandag ga ordfører Marianne Borgen (SV) Raymond Johansen grønt lys til å danne «nytt» byråd. Det skjer bare fem dager etter at bystyret vedtok mistillit mot byråd Lan Marie Berg (MDG) og Johansen stilte kabinettsspørsmål.

– Jeg har hatt samtaler med Raymond Johansen både i går og i dag og at vi jobber frem nå for å komme i mål med nytt byråd. Og SV har meldt inn at vi ikke ønsker å gjøre noen endringer blant våre byråder.

– Det er Inga Marte Thorkildsen og Omar Samy Gamal som vi fremdeles vil ha i byrådet, og det er det jeg har sagt til Raymond Johansen (Ap), sier Eidsvoll til Avisa Oslo.

Thorkildsen har frem til nå vært byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, mens Gamal har hatt kultur, idrett og frivillighet-posten.

– Glade for at vi får muligheten til å fortsette

Eidsvoll sier samtalene med Raymond Johansen (Ap) de siste dagene har vært korte og informative.

– Vi har samarbeidet veldig godt i seks år nå. Så jeg gleder meg veldig til nye samarbeid.

– Har du hatt noen samtaler med MDG?

– Ikke direkte. Det er Raymond Johansen (Ap) som leder prosessen og snakker med partiene, og fordi vi ikke møtes fysisk så har vi ikke hatt noe felles møtet ennå.

Eidsvoll beskrives stemningen mellom partiene som god:

– Vi er veldig glade for at vi får muligheten til å fortsette å samarbeide til tross for at byrådet har måttet gå av på mistillit, men det er jo en alvorlig situasjon, så vi snakker jo om hvordan vi skal ta lærdom av det som har skjedd. Det er veldig viktig.

– Tar det på største alvor

Opposisjonen sa mandag til Avisa Oslo at de reagerer sterkt på hvordan det rødgrønne byrådet har håndtert mistillitsforslaget mot Lan Marie Berg (MDG). Eidsvoll sier hun tar det på alvor:

– Jeg vil berolige opposisjonen med å si at det tar vi på største alvor. Det er åpenbart at byrådet må ha flertall i bystyret og det blir viktig i arbeidet fremover.

Eidsvoll legger til:

– Så har det ikke vært noe nytt valg, så det er fremdeles det samme parlamentariske grunnlaget, og både Ap, SV og MDG og Rødt har sagt de ønsker Raymond Johansen som byrådsleder, så det er jo en respekt de siste dagene for parlamentarismen og bystyret.

Raymond Johansen (Ap) leder for øyeblikket et forretningsministerium og holder i disse dager samtaler med byrådspartiene om å dannelsen av «nytt byråd».

Avisa Oslo får det bekreftet at det er lite som tyder på at det blir endringer i Arbeiderpartiets poster eller byråder.

Ordføreren ber Raymond Johansen om å danne nytt byråd 06/21/2021 14:25