– Jeg trekker meg. Jeg vil at Oslo Høyre skal ha en åpen og god diskusjon som fordrer at jeg nå setter partiet først og tar mitt navn bort fra bordet. Det er av respekt for Oslo Høyre som har gitt meg så mange muligheter over mange år, sier Sundelin til Dagbladet, som først omtalte saken.

Bakgrunnen er et mistillitsforslag fra deler av bystyregruppa i Oslo Høyre mot gruppeleder Øystein Sundelin, som først ble kjent fredag.

I tillegg til å være gruppeleder er Sundelin leder av byutviklingskomiteen og dermed heltidspolitiker. For det får han millionlønn.

Ola Kvisgaard, en av forslagsstillerne, vil ikke kommentere Sundelins valg på nåværende tidspunkt. Han viser til at Oslo Høyre fortsatt skal avholde møte om gruppeledervervet og mistillitsforslaget klokka 18.

Anne Haabeth Rygg. bystyregruppas nestleder, er foreslått til å overta vervet til Sundelin i forkant av møtet.

– Ønsker ikke å kommentere før etter gruppemøtet, skriver Rygg i en melding.

Etter planen skulle Oslo Høyre møtes i kveld for å debattere mistillitsforslaget.

– Når jeg ser mediedekningen som blir av sånne prosesser, så lider jeg med partiet jeg har brukt all min tid på i 15 år. Hvis jeg kan jeg sette en stopper for det, så gjør jeg det. Nå kan gruppen har en lederdiskusjon basert på at mitt navn ikke er en del av lederdiskusjonen, sier han til Dagbladet.

Fylkesleder Heidi Nordby Lunde sier til Dagbladet at saken er trist.

– Dette er en veldig voksen beslutning av Øystein, og jeg har stor respekt for den beslutningen han har fattet. Det gir partiet mulighet til å finne en annen løsning og bygge laget og vinne valget 2023, sier hun til Dagbladet.

LES MER OM KONFLIKTEN:

Saken oppdateres.