– Nå har vi hatt en lang periode med fint vær. Det ser ut til å ta slutt i løpet av morgendagen.

Det sier vakthavende meteorolog Martin Granerød til Avisa Oslo søndag kveld.

Finværet holder seg til mandag formiddag, da det er ventet fint vær og fort kan bli opp mot 28 grader, ifølge Granerød.

– Så vil det være perioder med delvis skyer og sol, før byger fra sør kommer inn mandag kveld, og gir muligheter for kraftig regn. Det kan komme lyn og torden i forbindelse med bygene, sier han.

Styrtregn i vente

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for styrtregn som også gjelder Oslo. Farevarselet gjelder fra mandag kveld og ut tirsdag.

– Typisk for styrtregn er fare for overvann i tettbyggede områder. Oslo består av mye asfalt, og det er grunn til å tro det kan bli mye vann i de områdene det vanligvis pleier å legge seg mye mandag og/eller tirsdag.

– Hvor lenge vil regnværet vare?

– Det vil være litt av og på med byger gjennom tirsdag. Det vil til tider komme gløtt med sol tirsdag morgen, og temperaturene holder seg rundt 23 grader utpå tirsdagen. Det kommer nok til å være ganske lummert, sier Granerød.

Sommeren ikke over

Selv om værendringen går fra veldig varmt og tørt til plaskende vått, blir ikke temperaturene kalde resten av uka.

– Temperaturene ligger rundt 23 grader på dagtid resten av uka, men det vil være mer fuktig i lufta. Etter tirsdag kan det komme regnbyger, men perioder med sol innimellom.

– Lummert er vel et stikkord for den uken vi vil gå inn i nå.

– Er sommertemperaturene over for i år?

– Nei, det er fortsatt august som er en sommermåned. Nå blir det litt mer utrygt for byger en periode, så får vi se senere i august og starten av september. Men det er ingenting som tyder på at vi får nordavind og kaldt vær med det første.

Les også

Ask (30) er naturist: – Når jeg kaster klærne, kaster jeg også byrdene

Les også

Mathilde (23) ble sykere under pandemien: – Det var unntakstilstand i verden og i hodet mitt