Bekkelagsbadet har blitt et svært populært samlingspunkt for voksne og barn etter at parken og badeanlegget ble oppgradert i 2019.

Da ble området oppgradert med stupetårn, badebrygge og et større grøntområde med parkour, sandvolleybane og ballbinge, i tillegg til fasiliteter som utedusj, grillplass, toalett og foodtrucken Fjordvogna.

Sperret med bånd og gjerder

Lørdag var det den varmeste dagen hittil i sommer i Oslo, og selv om sola hadde forsvunnet fra badeplassen i Ormsund ved 22.30-tiden var det fortsatt mange ungdommer til stede.

De måtte imidlertid ty til bryggekanten og brua over til Ormøya når de skulle hoppe i vannet, for det 3,5 meter høye stupetårnet var stengt av.

Det har det vært siden fredag 2. juli, da Oslo Havn fikk pålegg om å stenge av tårnet på grunn av en «uavklart situasjon for fallsikring» av stupetårnet.

Det opplyser de til Avisa Oslo.

– Sikkerheten på Bekkelagsbadet er høyt prioritert. Vi stenger stupetårnet øyeblikkelig for å være på den sikre siden mens vi vurderer nødvendige sikringstiltak, skriver Hans Kristian Riise, kommunikasjonsrådgiver i Oslo Havn, i en e-post.

Må avklare situasjonen

Fagsjef kommunikasjon, Trude Thingelstad, forteller at de sperret av stupetårnet med sperrebånd fredag ettermiddag, men at de fikk meldinger lørdag formiddag om at folk tok seg forbi sperringene. Derfor ble det satt opp byggegjerder i tillegg.

Mandag kommer et skilt som forklarer hvorfor tårnet er stengt, sier hun.

– Inntil situasjonen med Plan- og bygningsetaten er avklart, og vi har funnet ut hva som må gjøres av tiltak, vil tårnet være stengt, sier hun.

– Vi beklager ulempene dette medfører, men vi prioriterer sikkerheten høyt. Resten av badeanlegget kan brukes som vanlig, legger hun til.

Oppgraderes ytterligere

Området som utgjør det nye Bekkelagsbadet er på 12 mål og Oslo Havn har brukt cirka 30 millioner kroner på å oppgradere det.

Bade- og aktivitetsparken fikk tidligere i år DOGA- merket for design og arkitektur.

I våres ble det kjent at de legger ytterligere 20 millioner kroner på bordet og bygger ut 7.000 kvadratmeter til. Her skal det komme blant annet basketballbane og bordtennisbord, i tillegg til et større parkanlegg med blant annet 20 nye trær.

Arbeidene med den nye delen av parken starter i høst og planen er at anlegget skal stå klart til mai 2022.