Regjeringen har lagt fram en ordning om kompensasjon for høye strømpriser. Ordningen innebærer at husholdninger vil få deler av sine strømutgifter tilbakebetalt gjennom nettleien.

Ordningen skal gjelde fra og med desember 2021 til og med mars 2022 og administreres gjennom nettselskapene.

Den delen staten betaler blir trukket automatisk fra regningen fra nettselskapet eller strømleverandøren. Men nå forsøker svindlere å få Elvias strømkunder til å be om tilbakebetaling fordi en faktura har blitt betalt to ganger.

Elvia er Norges største nettselskap med om lag 900.000 kunder.

– Har du fått en mistenkelig e-post eller SMS om faktura hvor det oppfordres til å legge inn kortnummer eller andre opplysninger? IKKE gjør det, skriver Elvia på sine nettsider.

Svindlerne utgir seg for å komme fra strømselskapet, men Elvia understreker at de ikke sender ut slike e-poster og at de heller ikke har blitt hacka.

De vet foreløpig ikke hvor stort omfanget av svindelforsøket er.

– Jeg synes det er veldig synd at noen benytter anledningen til å prøve svindle folk i disse tider der folk sliter med strømmen, sier kommunikasjonssjef Morten Schau.

Det skal være forskjellige e-postadresser som står bak disse forsøkene.

Schau oppfordrer alle kundene til å slette e-posten, og gjerne ta kontakt med selskapet dersom noen får en slik mail eller SMS.