Klokken 20.05 melder Bane Nor at Oslo S har alle spor åpne for togtrafikk.

– Togene kjører, men det kan fortsatt oppstå forsinkelser og innstillinger inntil vi er i normal drift. Det skyldes at mange av togene nå befinner seg på feil sted.

Bane Nor opplyste ved 13.30-tiden på sine nettsider at strømproblemer fører til forsinkelser og innstillinger ved Oslo S.

Årsaken var en kontaktledning i Brynsbakken som hadde falt ned. Ledningen sørger for strøm til togene, og dette skapte store utfordringer med å kjøre til og fra Oslo S.

– Det er en feil som det dessverre vil ta litt tid å rette opp i. Vi klarer ikke å si noe mer konkret om når problemet er løst, men vi jobber på spreng, sier kommunikasjonsrådgiver i Bane Nor, Thea Rønneberg.

Reisende ble oppfordret til å finne andre transportmidler fra Oslo S, mens togtrafikken står.

Flytoget også rammet

Like før klokken 16.30 melder VG at Flytoget har innstilt alle sine tog fra Oslo S til Gardermoen.

Foreløpig er det ingen togavganger før klokken 18.30. I mellomtiden har de satt inn buss for tog for å dekke noen av avgangene til Gardermoen. Flytogpassasjerer ble også bedt om å taxi til Gardermoen.

Et reisefølge Avisa Oslo snakket med klokken 17.05 skulle tatt flytoget til Gardermoen. De forteller at de har fått god hjelp i skranken til Flytoget.

– Vi fikk hjelp med en gang og har fått rekvisisjon til taxi, sier de.

– Når går flyet deres?

– Det går 18.30, så vi håper det går bra.

Avisa Oslo har også snakket med to fortvilte damer, som forteller at taxisjåførene nektet å ta med seg folk som ikke skal til Gardermoen.

Selv skulle de til Trondheimsveien, men sjåførene skal ikke ha vært interessert i å snakke med dem.

Også på Gardermoen var det kaos som følge av situasjonen på Oslo S, forteller flere Avisa Oslo har vært i kontakt med.

Reisende som skal fra Gardermoen til Oslo S får reise med taxi eller buss, og en tipser forteller at det i ettermiddag har vært mye folk i kø for å komme seg av gårde.

Flere linjer er rammet

Vy skriver på sine nettsider at Oslo S har færre spor i bruk, og togene vil kjøre i kø.

Blant de berørte toglinjene var regiontogene mellom Oslo – Stavanger, Oslo – Trondheim, Oslo – Stockholm og Oslo – Bergen.

I tillegg var F1, F2, L1, L12, L13, L14 Asker og Kongsvinger, L2, L21, L22, L3 Oslo S – Jaren, R10, R11, R20 og R30 berørt.