Skianlegget på Tryvann er tirsdag kveld rammet av et strømbrudd i Nordmarka. Det bekrefter operatøren Skimore Oslo overfor Avisa Oslo.

Ifølge strømleverandøren Elvia er 56 kunder i markaområdet rammet – fra Maridalsvannet til øst til Viken-grensa i vest.

– Dessverre har vi hatt brudd på høyspenten inn til anlegget. Det skjedde rundt klokken 20.10 i kveld, sier Espen Bengston, daglig leder for Skimore Oslo som driver Tryvann.

Vet ikke årsaken

Han sier han ikke vet hva som er årsaken til strømbruddet, og at de ikke har fått noen forklaring fra leverandøren. Anlegget hadde også lignende strømbrudd tirsdag i forrige uke.

Bengston sier de heller ikke vet årsaken til dette bruddet.

– Det er ganske alvorlig, og vi tar dette på dypt alvor. Nå må vi nøste opp i hvorfor dette skjer to ganger på syv dager.

Da strømbruddet skjedde tirsdag kveld var det ifølge Bengston flere hundre gjester på anlegget. Et par hundre av dem ble sittende fast i de tre stolheisene, som går på Tryvann-siden og i Wyller-løypa.

Måtte bruke aggregat

– Vi har fulgt våre prosedyrer og sørget for at gjestene har kommet ned ved hjelp av dieselaggregater. Det tok mellom 20 og 30 minutter før alle gjestene var nede fra heisen. Så har vi hatt skytteltrafikk med taxi opp til Wyller og Tryvann, men et har gått stille og rolig for seg, til tross for at det har vært småkrise, sier Bengston.

Han poengterer at det ikke er noen fare involvert i denne type evakueringen, og berømmer alle gjestene som han beskriver har opptrådt rolig og sporty.

– Vi bruker dieselaggregater istedenfor strøm. På det lengste tok det i underkant av ti minutter før den ene heisen begynte å gå igjen. Heisene på Tryvann-siden ble tømt på 20 minutter, mens den i Wyller-løypa tok omtrent 30 minutter, sier Bengston.

Det har ikke lyktes for Avisa Oslo å få en kommentar fra Elvia tirsdag kveld.

– Plutselig ble det helt svart

– Vi hadde akkurat satt oss på heisen nederst i Tryvann, og så er det plutselig ble det helt svart. Da går lysene i hele lia, alle lysløyper, alle bakkelys og alle heiser slutter å gå, sier Carsten Müller til Avisa Oslo.

Han var på Tryvann med familien da strømbruddet rammet tirsdag kveld. Ifølge Müller fortalte en funksjonær som kom bort til dem da stolheisene stanset, at det ved forrige strømbrudd tok to timer før de fikk igang med heisene igjen med dieselaggregat.

– Vi har ikke vært med på dette før, og siden vi var bare en halvmeter over bakken, bestemt vi oss for å hoppe av og ta den tunge veien opp. Det var ikke noen bra avslutning på kvelden kan du si, men to slitne elleveåringer som burde ha vært i sengs for lengst, sier Müller humoristisk.

Mens de var på vei opp den bekmørke bakken, begynte stolheisen å gå igjen. Denne gangen brukte Skimore bare noen minutter på å få igang aggregatene.

– Det ble ikke noe lettere da, med to slitne elleveåringer som er sinte på foreldrene fordi man hadde gått av heisen. Vi brukte vel en halvtime opp Tryvannkleiva der, og det var mørkt, kaldt og sent. I tillegg kjørte det scootere frem og tilbake som hentet gjester, men de prioriterte nok de familie som hadde yngre barn enn oss, sier Müller og legger til:

– Men det endte godt da. Når vi kom på toppen var det to fornøyde elleveåringer som fikk pølse og kakao, sier han og ler.