Gå til sidens hovedinnhold

Strømbrudd på Tryvann: – Det var helt mørkt en periode

Flere kunder ble tirsdag ettermiddag rammet av strømbrudd i Nordmarka.

Tirsdag ettermiddag oppsto et strømbrudd som blant annet rammet skianlegget på Tryvann. Det opplyser operatøren Skimore Oslo på sin Facebook-side.

– Vi bruker vårt dieselaggregat på å tømme heisen for mennesker nå. Men heisen vil dessverre ikke åpne før vi har fått strømmen tilbake, skriver de på Facebook like etter klokken 17.30.

– Alle kom seg trygt ned

Totalt er 66 kunder i området fra Voksenlia og inn mot Øyungen i Nordmarka påvirket. Det bekrefter Morten Schau, kommunikasjonssjef i strømselskapet Elvia.

– Det har vært en del feil i marka nå. Årsaken pleier å være trær med masse tung snø som faller over linjene våre. Jeg vil anta at det skyldes dette nå også, sier Schau.

Espen Bengston, daglig leder for Skimore Oslo som driver Tryvann, forteller at de fikk ned alle gjestene fra to stolheiser etter omtrent 30 minutter ved bruk av dieselaggregat.

– Alle kom trygt ned og ingen hadde problemer i forbindelse med det. Det var helt mørkt en periode, så det var litt guffent, sier Bengston til Avisa Oslo.

Gåtur i bakken

Når det var bekmørkt, ble det anbefalt for gjestene å dra hjem, da det kunne bli folksomt på toppen. Like før klokken 19 kan Avisa Oslos reporter Karl Martin Jakobsen, som er på stedet, fortelle at heisene går igjen.

Øystein Søreie, gjest ved Tryvann, skulle akkurat til å gå opp i heisen, men slapp heldigvis unna strømbruddet.

– Det ble en gåtur opp bakken istedenfor, og det ble det dagens trim, sier Søreie.

Han tok ikke sjansen på at strømbruddet ikke skulle skje igjen og ga seg for kvelden.

Kommentarer til denne saken