Det opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding tirsdag formiddag.

– Fornærmede er avhørt av politiet. Han er utenfor livsfare. Etterforskningen pågår for fullt med taktisk og teknisk etterforskning. Mange avhør er allerede gjennomført, og politiet vil fortsette med avhør av vitner utover dagen. Vi går gjennom informasjonen som er innhentet, skriver politiet i pressemeldingen.

Samtidig ønsker de tips fra personer som kan sitte på opplysninger eller observasjoner.

Klokken 21.18 mandag kveld fikk politiet meldinger om at det var løsnet skudd på Stovner. De rykket ut og ved Stovner senter fant de en ung mann med skuddskade i mageregionen.

Se intervju med politiets innsatsleder mandag kveld:

Fornærmede er i tenårene

Sannsynligvis ble mannen skutt i undergangen som går under Fossumveien, like bak Stovner politistasjon i Aasta Hansteens vei. Han skal deretter ha tatt seg om lag 150 meter til stedet der han ble funnet.

Vedkommende ble kjørt til sykehus for medisinsk behandling.

– Vi fikk mulighet til et kort avhør av fornærmede i løpet av natten. Han var ved bevissthet og i etterkant av behandling hadde vi en kort prat med ham, sier Knut Jensen, avsnittsleder ved drapsseksjonen i Oslo politidistrikt.

– Hadde han opplysninger om hvem som hadde skutt ham?

– Når det gjelder hva som fremkom i avhøret, er det noe jeg på nåværende tidspunkt ikke kan kommentere, svarer Jensen.

Han kan videre opplyse at fornærmede er en mindreårig gutt i tenårene.

Undersøker foranledning

På spørsmål om hva politiet har å gå etter i jakt på gjerningspersonen eller gjerningspersonene, svarer Jensen:

– Helt siden hendelsen har vi jobbet med store styrker i søk etter aktuelle gjerningspersoner. Det er tatt en rekke vitneavhør, og vi har på sedvanlig måte sikret tekniske spor og foretatt kriminaltekniske undersøkelser. Det er selvfølgelig undersøkelser som fortsetter utover dagen i dag. Vi har satt en etterforskning som pågår med full styrke.

Foreløpig kan ikke politiet si om hva som skal ha vært foranledningen til skytingen.

– Det er altfor tidlig å si noe om motivet for hendelsen, men det er selvfølgelig noe som er helt sentralt for oss å avdekke, sier Jensen og legger til:

– Det sentrale for oss nå er å lokalisere den eller de som er ansvarlige for dette. Det arbeidet pågår med uforminsket styrke.

– Dreier det seg om én eller flere gjerningspersoner?

– Vi er tidlig i etterforskningen, så det er noe vi holder åpent, svarer Jensen.

Han vil ikke kommentere eventuelle tekniske funn, eller om det er lokalisert noe skytevåpen.

Vitner hørte ett skudd

Ifølge Svein Arild Jørundland, politiets innsatsleder på stedet mandag kveld, skal fornærmede ha blitt truffet av ett skudd.

Vitner Avisa Oslo har snakket med på stedet, har også fortalt at de hørte ett skudd – før politiet var på plass i området kort tid senere, blant annet med helikopter.

Enn så lenge er politiet tilbakeholdne med å kommentere om de knytter skytingen til et bestemt miljø.

– For vår del dreier det seg om en person som er utsatt for en veldig alvorlig voldshandling. Det er egentlig det jeg ønsker å kommentere så langt i tilknytning til akkurat det spørsmålet, sier Knut Jensen.

Han vil heller ikke gå inn på om politiet setter Stovner-skytingen i sammenheng med andre skyteepisoder som har skjedd i høst.