Fredag ettermiddag blir den 23 år gamle mannen fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Han har samtykket til fengsling og at spørsmålet behandles som såkalt kontorforretning, altså at det ikke avholdes noe rettsmøte.

Politiet vil begjære ham fengslet i fire uker med bakgrunn i det de mener er bevisforspillelsesfare, opplyser politiadvokat Ingvild Myrold til Avisa Oslo.

23-åringen ble pågrepet torsdag etter at han selv meldte seg for politiet. Han er siktet for drapsforsøk etter at en gutt i tenårene ble skutt i magen på Stovner mandag kveld.

Foreløpig er det uklart hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

– Han har ikke tatt stilling til det. Han har ikke forklart seg ennå, sier hans forsvarer, advokat Usama Ahmad.

– Han har altså ikke vært i avhør?

– Han er villig til det, men etter råd fra meg vil han ikke forklare seg på nåværende tidspunkt.

– Hva er grunnen til det?

– Det har jeg ingen kommentar til, svarer Ahmad.

– Ikke snakket om saken

I og med at 23-åringen ikke har vært i avhør, kan ikke forsvareren svare på om han på noe vis knytter seg til hendelsen mandag kveld.

– Det er det vanskelig å si noe om, i og med at han ikke har forklart seg, sier Ahmad og legger til:

– Vi har ikke snakket om saken.

– Vil han forklare seg på et senere tidspunkt?

– Det er meget mulig at det endrer seg, men akkurat nå vil han ikke forklare seg, svarer forsvareren.

Politiet har foreløpig vært tilbakeholdne med å kommentere hva som skal ha vært foranledningen til skytingen mandag kveld, utover at det skal være en relasjon mellom siktede og fornærmede.

Etter det Avisa Oslo forstår, er ikke 23-åringen tidligere straffedømt. Da han meldte seg og ble pågrepet, hadde han vært etterlyst siden onsdag.

– Jeg var i kontakt med ham og politiet siden natt til onsdag. Der hadde vi en dialog om at han skulle melde seg og hvordan det skulle foregå, sier Ahmad.

– Hvordan går det med ham?

– Han var veldig sliten i går. Han var mest klar for å sove da han meldte seg.

Les også

Hayaa (16) havnet i slåsskamper før hun fant klubben på Stovner: – Jeg var på vei mot feil miljø

Politiet: Truffet av ett skudd

Foreløpig er 23-åringen den eneste som er siktet etter skytingen på Stovner, som skal ha skjedd i en undergang like bak politistasjonen i Aasta Hansteens vei. Fornærmede har deretter tatt seg om lag 150 meter fra stedet, før han ble funnet av politiet like ved Stovner senter.

Vitner som Avisa Oslo har snakket med, fortalte at de hørte ett skudd – før det like etterpå var masse politi i området.

Svein Arild Jørundland, politiets innsatsleder mandag kveld, kunne fortelle at tenåringen skal ha blitt skutt én gang. Han var ved bevissthet da nødetatene kom til stedet og politiet fikk snakket med ham allerede samme natt.

Enn så lenge er det kun den 23 år gamle mannen som er siktet i saken, opplyser politiadvokat Ingvild Myrold.

Skyteepisoden på Stovner er den sjette i Oslo siden midten av august. Hamse Hashi Adan (20) er drept og syv personer er skadet. Både politiet og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har uttrykt bekymring over utviklingen.