Gå til sidens hovedinnhold

Støtter Ropstads valg: – Det mest dramatiske han kunne gjøre

Espen Andreas Hasle (KrF) beskriver det hele som trist.

I en pressekonferanse i Regjeringskvartalet klokka 14 lørdag, kunngjorde Kjell Ingolf Ropstad at han går av som partileder og som barne- og familieminister.

Det mener gruppeleder i KrFs bystyregruppe og Oslo KrFs førstekandidat under valget, Espen Andreas Hasle, var et klokt valg:

– Nå går han av, og det er det mest dramatiske han kan gjøre som følge av dette. Jeg har respekt for det valget han har tatt, og at han setter partiet foran seg selv. Jeg tror han har rett i at det var et klokt valg, forteller Hasle til Avisa Oslo.

Han beskriver de siste dagenes utvikling som «trist».

– Mine tanker går først og fremst til han og hans familie og det trøkket han har blitt utsatt for, som åpenbart har vært krevende. Jeg syns mest av alt at dette er blitt en veldig trist sak. Det er trist at det ble som det ble.

– Hva har du tenkt om situasjonen de siste dagene?

– For min del har jeg latt vekt på at han har vært åpen, og aldri skjult noe informasjon. Og nå har han beklaget tilpasningen han gjorde om å ikke betale leie. Det var en tilpasning som han ikke skulle ha gjort. Men det har kommet fram at han åpenbart har fått dårlige beskjeder fra SMKs kontor.

Flere avsløringer

Ropstad betalte skatt av pendlerboligen i 2019, det første året han bodde i statsrådsbolig. Året etter rapporterte han til Statsministerens kontor at han dekket utgifter hos foreldrene hjemme i Agder, og dette førte til at han slapp å betale skatt av pendlerboligen. Men han har siden erkjent at han ikke betalte utgifter i foreldrehjemmet likevel.

Ifølge Ropstad var bakgrunnen at han fikk han opplyst av Statsministerens kontor at faste utgifter ikke var avgjørende for om pendlerboligen var skattepliktig eller ikke.

Det er ikke klart om Ropstad har brutt norsk lov, men Økokrim har tatt kontakt med Skatteetaten for å undersøke saken nærmere. Ropstad har varslet at han vil betale tilbake det han skylder, og han er i dialog med Skatteetaten om dette.

– Jeg kontaktet statsministeren i går kveld og ba om å få fratre som statsråd. Det hadde hun forståelse for, sa Ropstad under pressekonferansen.

Han viste til at han har hatt tid det siste døgnet til å tenke over hva som vil være best for familien, for partiet og for ham selv.

– Jeg er fortsatt motivert for KrF, men det rette for partiet nå og for meg, det er at en annen som tar over stafettpinnen som partileder, sa Ropstad.

Kommentarer til denne saken