– Jeg tenker han har en del å lære, og jeg håper jeg kan hjelpe ham til å forstå verden bedre. Han har sikkert en del å lære om hvem kvinner med hijab er og hvordan man snakker med folk som ser annerledes ut enn seg selv, sier Marian Abdi Hussein til Avisa Oslo.

Den nyinnvalgte SV-politikeren snakker om sin nye nabo i stortingssalen Christian Tybring-Gjedde (Frp) – en politiker med oppfatninger som skiller seg svært fra hennes egne.

Dette ikke minst når det gjelder hijab. Der Hussein er tidenes første stortingspolitiker som bruker det muslimske hodeplagget, anser Tybring-Gjedde plagget for å være kvinneundertrykkende.

Nylig skapte Frp-eren også store overskrifter da han utenfor en valgbod på Karl Johan tilbudte en femtenåring 1.000 kroner for ta av seg hijaben. Hussein kaller Tybring-Gjeddes oppførsel trakassering.

– Han har fortsatt ikke anerkjent at han gikk over streken. Man kan ikke oppføre seg slik mot et barn, sier SV-eren.

På spørsmål om hvordan den første dagen som naboer på Stortinget var, sier hun følgende:

– Jeg tror han respekterer velgerne såpass at det ikke var noe problem. Både han og jeg jobber for å ivareta Oslo-velgernes interesser. Vi hilste og var voksne.

– Jeg tenker at vi har en del å lære – både jeg og ham. Han har noe å lære når det gjelder mangfold, mens jeg kan jobbe med å få sånne folk til å forstå verden bedre og utfordre meg selv til å snakke mer med folk med hans meninger, tilføyer Marian Hussein, som er klar til å påta seg det hun kaller en «voksenopplæringsrolle» overfor Christian Tybring-Gjedde.

Da Avisa Oslo tar kontakt med Christian Tybring-Gjedde, har han ingen kommentar.

Les også

Tybring-Gjedde avslører seg selv. Igjen