Natt til lørdag har festglade ungdommer, og spesielt russ, samlet seg i parkene i Oslo. Ifølge politiet gjelder dette spesielt Frognerparken, Grünerhagen og Voldsløkka i tillegg til ulike parker i bydel St. Hanshaugen og Grünerløkka.

– Vi har hatt flere steder hvor det har samla seg en del russ. Det vi har lagt merke til er at det er relativt mange samla, fra 100 til 2–300 på det meste, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Avisa Oslo.

Samtidig forteller han at det i all hovedsak ikke har vært nødvendig med inngripende tiltak fra politiets side.

– Kommunikasjonen har i all hovedsak gått greit. Russen har et visst fokus på smittevern, og det har ikke vært nødvendig å iverksette spesielle tiltak, sier Gulbrandsen.

To bortvisninger har det likevel blitt.

– Litt utpå natta var det noen som ble litt kranglete, også mot politiet, på St. Hanshaugen. Det resulterte i to bortvisninger, sier operasjonslederen.

Råd og veiledning

– Du sier russen har «et visst» fokus på smittevern, var det ingen brudd på smittevern blant russen i natt?

– Dette blir jo en vurdering patruljene gjør på stedet, ut ifra hva de observerer. Og de har ikke observert noe som har gitt behov for større tiltak, sier Gulbrandsen.

Han understreker at politiets patruljer gir råd og veiledning til russen hele veien, og at de da merker at smittevernreglene er kjent stoff for ungdommene.

– Vi må kunne si det har vært en relativt grei natt med tanke på russen, avslutter Gulbrandsen.