Obos har sammen med partneren BMT Invest kjøpt opp eiendommer på til sammen 100 mål gjennom de tre siste årene.

Prislappen: 850 millioner kroner.

Nå offentliggjør Obos planene etter at Aftenposten meldte om nyheten onsdag morgen. Eiendomskjøpene har foregått i all hemmelighet inntil de nylig fikk tak i den siste eiendommen de ønsket seg.

– Det er slik vi jobber. Vi ville jo ikke at konkurrentene våre skulle skjønne at vi satser her, sier Obos' konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj til avisa.

Mellom

– Vi ser virkelig fram til å komme i gang. Her skal vi skape en ny bydel med gode boliger til OBOS-medlemmene. Med tomtepriser som ligger et stykke under gjennomsnittet i Oslo, kombinert med ordninger som Bostart og Deleie, kan vi tilby boliger som flere har råd til. Målet er at folk med helt vanlig inntekt skal ha mulighet til å kjøpe leilighet, sier konsernsjefen i pressemeldingen onsdag morgen.

Obos har i det siste vært under kraftig kritikk. Siraj forsikrer at boligene skal være for vanlige folk.

– Her skal folk med helt vanlig inntekt ha mulighet til å kjøpe leilighet, sier konsernsjefen.

Mellom

Området bærer preg av gammel industri og å være ganske nedslitt før Obos nå skal bygge nytt. De anslår at det trolig vil ta sek til sju år før de første boligene legges ut for salg.

De nye eiendommene vil reises rett ved Rosenholm stasjon på Østfoldbanen.

– Vi ser virkelig fram til å komme i gang. Her skal vi skape en ny bydel med gode boliger til Obos-medlemmene. Med tomtepriser som ligger et stykke under gjennomsnittet i Oslo, kombinert med ordninger som Bostart og Deleie, kan vi tilby boliger som flere har råd til. Målet er at folk med helt vanlig inntekt skal ha mulighet til å kjøpe leilighet, sier Kjørberg Siraj