Antallet smittede har mer enn doblet seg på kort tid. Mens det ble registrert 928 smittetilfeller i uke 33, ble det registrert 2284 smittetilfeller i forrige uke.

– Størst økning har det vært blant 10–19-åringene fra 263 til 1 011 tilfeller, opplyser Helseetaten i sin ukentlige statusrapport.

Det kommer også fram at halvparten av barn og unge under 20 år ble smittet i barnehagen eller på skolen.

(Saken fortsetter under bildet)


Smitten økte mer enn man forutsa

Det har ikke vært like høyt smittetrykk i Oslo siden uke 11, altså mellom 15. og 21. mars i år. Da fikk 2461 innbyggere i Oslo påvist koronasmitte. Etter det var smittetrenden nedadgående lenge.

I slutten av juni var smitten på et bunnivå. Kun 121 personer fikk påvist smitte den uka. Dette var på nivå med de første ukene av pandemien i 2020.

Etter skolestart har man derimot sett en kraftig oppgang i antall smittede.

– Smitten har steget mer etter skolestart enn analysene til de nasjonale myndighetene tilsa, og smittetallet er så høyt at vi og en rekke andre kommuner i forrige uke ba om endringer i de nasjonale kravene til hvordan kommunene skal teste skoleelever og spore koronasmitten, sa byrådsleder Raymond Johansen onsdag morgen.

(Saken fortsetter under bildet)

Siden pandemiens start er det registrert 42.578 smittetilfeller i Oslo.

Størst økning i Nordre Aker

Mellom uke 33 og uke 34 var smitteøkningen størst i Bydel Nordre Aker, som gikk fra 87 til 310 tilfeller.

– Bydel Stovner har størst andel registrerte smittede, med 11,4 prosent av befolkningen. Deretter følger bydelene Alna (9,3 prosent), Søndre Nordstrand (9,2 prosent) og Grorud (9,1 prosent). Bydel Ullern har lavest andel smittede (3,8 prosent), står det i rapporten.