– Vi inviterte til samtaler for å få til dette. Vi foretrakk SV, Sp og Ap. Vi har avklart grunnlaget på en grundig og tillitsfull måte, innleder Støre på en pressekonferanse på Hurdalsjøen hotell onsdag ettermiddag.

Han sier at SV har trukket konklusjonen om at de mener avstanden er for stor.

– Jeg har respekt for at de kom til den konklusjonen. Jeg hadde håpet på et annet utfall, sier Støre.

– Vi går inn i år hvor vi skal ta viktige beslutninger. Vi kommer til å ha nær kontakt og samarbeide godt med SV i Stortinget, sier Støre.

Støre mener Ap har gjort en «ærlig innsats» for å få til en trepartiregjering – og dermed en flertallsregjering.

– Når Ap går i regjering, så er det med store ambisjoner, sier Støre.

Om klimaløftene Støre har gitt, sier han:

– De løftene står.

- Ikke diskutert samarbeidsavtale

Ap-leder Jonas Gahr Støre avkrefter at det er diskutert noen form for budsjett- eller samarbeidsavtaler med SV etter at de brøt ut av regjeringssonderingene.

– Vi har ikke diskutert noen form for avtale, fordi fram til for noen timer siden var målet vårt å havne i regjering. Men jeg er sikker på at vi kommer til å ha god kontakt med SV, sier Støre.

Han legger til at han mener samtalene på Hurdalsjøen har bidratt til at det blir et godt samarbeidsforhold mellom partiene, i tillegg til at han har et godt forhold til SV-leder Audun Lysbakken.

Vedum: – Vi bør gå i gang med forhandlinger så fort som mulig

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener forhandlingene mellom hans parti og Arbeiderpartiet bør fortsette etter at SV gikk ut av sonderingene onsdag.

– Vi mener tonen her i Hurdal gjør at vi bør gå i gang med forhandlinger så fort som mulig, sa Vedum på en pressekonferanse onsdag.

Han mener det hviler et ansvar på både Senterpartiet og Ap å fortsette forhandlingene.

Vi oppdatere saken.