Gå til sidens hovedinnhold

Stordalen om egen privatøkonomi til svensk avis: – Det er ingen penger på noen bankkonto

Petter Stordalen har gitt svenske Expressen et inntrykk av hans personlige økonomi. Hotellkongen skal blant annet ha sagt at han ikke har mange millionene å rutte med på konto. I dag tapte et av selskapene hans koronasøksmålet mot forsikringsselskapet.

I et intervju med Expressen tirsdag, fortalte Petter Stordalen om hans personlige økonomi. I intervjuet med Expressen sa hotelleieren at hans privatøkonomi er tett sammenvevd med økonomien til selskapet.

Stordalen er eier av Skandinavias største hotellkjede Nordic Choice Hotels som har 180 hoteller i fem land. Per dags dato står han oppført med en netto formue på 13 milliarder kroner.

Det er imidlertid ingen hemmelighet at hotell- og reiselivsbransjen har gjennomlevd kraftige inntektstap som følge av koronapandemien. Ifølge Dagens Næringsliv hadde Nordic Choice Hotels fem milliarder kroner mindre i omsetning i 2020 enn i 2019. I februar skrev DN at Stordalens hotellkjede taper nesten 200 millioner kroner i måneden.

Ingen penger utenfor selskapet

Til Expressen skal Stordalen ha uttalt at formuen han er god for, ikke er å finne på hans konto, og at nesten alle pengene er plassert i eiendeler og selskapsimperiet, ifølge Børsen.

– Pengene jeg tjente hos Nordic Choice, har jeg investert i nye prosjekter. Tanken har vært at vi skal vokse og skape nye arbeidsplasser. Jeg har ingen penger utenfor selskapet. Det er ingen penger på noen bankkonto, skal Stordalen ha sagt.

– Jeg har ingenting

På spørsmål fra Expressen om han faktisk mente at han ikke besitter penger utenfor selskapet, skal Stordalen ha svart: «Ett hundre prosent», før han fortsatte:

– Alle verdiene mine er i selskapet, bortsett fra hjemmet mitt, feriehusene mine og noen få biler.

Videre skal Stordalen ha hevdet at dersom han hadde solgt alle husene han eier, ville det kun «vært nok til å dekke en måneds tap i Choice».

– Nei, ikke engang det – 14 dager. Jeg har ingenting. Noen tror nok jeg har hundre millioner i banken, men jeg har ikke engang ti, skal Stordalen så ha tilføyd ovenfor den svenske avisen.

Store verdier

Ifølge Børsen skal hotelleierens over 800 kvadratmeterstore luksusvilla med strandlinje på Bydøy alene tilsvare en verdi på litt under 100 millioner kroner. Stordalen skal «bare» ha betalt 12 millioner for villaen i 1997.

De skriver også at Stordalen blant annet sitter på et luksusfly som er verdt 220 millioner kroner, og en leilighet i Inkognitogata på 252 kvadratmeter, som Stordalen kjøpte for 26 millioner kroner i 2019. Han er også eier av tre hytter på den lukrative Sørlandsskjærgården Blindleia, opplyser økonomiavisen.

Tapte i retten – kan får konsekvenser for hele kjeden

Fredag ble det klart at Norefjell Ski & Spa ikke vant fram med søksmålet mot Codan forsikring om at hotellets epidemiforsikring skulle dekke konsekvenser av koronapandemien.

Oslo tingrett har frifunnet Codan Forsikring. Norefjell Ski & Spa dømmes til å betale 1,93 millioner kroner i sakskostnader.

Saken mellom Codan forsikring og Stordalen-hotellet kan ha konsekvenser for hele Choice-kjeden. Hadde hotellet nådd fram med søksmålet, kunne det utløst krav på flere hundre millioner kroner fra hele konsernet, skriver NTB.

Sentralt i saken er tolkningen av begrepet «epidemisk utbrudd». Tingrettsdommer Kim Heger viser i dommen til bevisførselen i retten om at skaden måtte være inntruffet på hotellet.

– Etter bevisførselen og ovennevnte gjennomgang av faktum og tolkningsprinsipper konkluderer retten med at den omtvistede klausul om «epidemisk utbrudd», ikke dekker den pandemisituasjon Norge og verden sto i og fortsatt står i, samt at det heller ikke var partenes mening at den skulle gis et slikt ekstraordinært nedslagsfelt, står det i dommen.

Kommentarer til denne saken