Tirsdag kunne VG opplyse at flere personer ble pågrepet i en stor politiaksjon i Oslo.

Sivilkledd politi gikk inn i Nordeas hovedkontor på Majorstuen i Oslo like over klokken 08.00, hvor de begynte å ransake arbeidsplassen til flere ansatte, skriver VG. I tillegg har de aksjonert mot flere privatadresser.

Aksjonen har rettet seg mot mer enn ti adresser i Oslo.

– Fem stykker er pågrepet og siktet for grov korrupsjon eller medvirkning til grov korrupsjon, sier politiadvokat Kristin Rusdal

Alle er pågrepet i Oslo. To av de pågrepne skal være ansatte i Nordea.

En av de pågrepne er ansatt i Nav, mens en annen er tidligere ansatt i Nav, opplyser politiet i en pressemelding i 13.30-tiden tirsdag.

– Bakgrunnen for pågripelsen er en anmeldelse vi fikk fra Nordea i mars. De anslår at det skal dreie seg om verdier for rundt 150 millioner, sier Rustad.

– Det er en stor sak, så det blir en omfattende etterforskning, sier Rusdal.

Etterforskningen er i en innledende fase. Politiet sier det er for tidlig å gå inn på detaljer i saken som hvilken rolle de mener den enkelte siktede har i saken.

Nordea bekrefter pågripelsene: – Ser på dette med største alvor

– Vi kan bekrefte at det har blitt foretatt arrestasjon av to ansatte i banken, sier kommunikasjonsdirektør Christian Steffensen i Nordea til Avisa Oslo tirsdag formiddag.

– Vi har avdekket forhold internt som har gjort at vi tidligere i år gikk til politianmeldelse av funnene som er gjort. Forholdene som er avdekket, kan tyde på regelbrudd og knytter seg til utlån av penger. Vi ser på dette med største alvor, og vi har fortløpende dialog med politiet om saken. Nordea har nulltoleranse for regelbrudd og tar alle nødvendige skritt overfor de to ansatte. I første omgang er de to ansatte suspendert

Utover dette ønsker de ikke å kommentere saken da det er en pågående etterforskning.