Gå til sidens hovedinnhold

Stor politiaksjon etter mann med pil og bue: – Han beklager overfor de som har følt frykt

Flere politipatruljer søkte torsdag etter en mann som ble observert med pil og bue ved Huseby. Mannen beklager for situasjonen han skapte.

Store ressurser fra politiet lette etter mannen torsdag formiddag, etter å ha fått inn melding om en mann som ble observert med pil og bue ved Huseby mellom Ullern og Smestad.

– Det har ikke vært noen trusselsituasjon og vi har ikke fått opplysninger om at noen er skadet, var politiet tidlig ute med å melde på Twitter.

Etter en drøy time kom politiet i kontakt med mannen.

– Dette var ufarlig aktivitet, og mannen beklager overfor de som har følt frykt. Politiet følger opp saken videre. Vi søker også å ivareta skoler og lokalmiljøet for øvrig for å forklare og betrygge.

– Mest sannsynlig en av våre medlemmer

Politiet meldte om hendelsen klokken 09.42. Klokken 10.10 opplyste politiet at de hadde satt i gang flere tiltak for å komme i kontakt med mannen, uten å finne ham.

Ifølge Avisa Oslos reporter deltok også politihelikopteret i søket.

– Det er flere treningsanlegg for bueskyttere i området, og vi sjekker ut med disse. Vi har ingen nye observasjoner av mannen og fortsatt ingen melding om truende atferd, informerte Oslo-politiet.

Oslo Bueskyttere har en bueskytterarena i Mærradalskogen, like ved Forsvarets gardeleir på Huseby.

– Mest sannsynlig er det en av klubbens medlemmer som benytter seg av en av våre skytterbaner, sier hovedtrener og styreleder i klubben, Benjamin Backhofen.

Da Avisa Oslo var til stede ved treningsanlegget, var det ingen andre personer der.

– Hvis noen har vært der for å trene har de mest sannsynlig dratt hjem igjen, sier Backhofen.

Fem drept i Kongsberg

Onsdag ble fem personer drept i Kongsberg etter at politiet fikk melding om at en person hadde skutt etter folk med pil og bue. I tillegg ble to personer skadd.

En mann i 30-årene er pågrepet for hendelsen i Kongsberg. Han har erkjent de faktiske forhold.

Backhofen synes hendelsen som skjedde i Kongsberg i går er tragisk.

– Hvor skal man begynne. Det er sjokkerende og tragisk. En grusom hendelse, sier han.

Kommentarer til denne saken