Osame Sahraoui, Vålerengas 20 år gamle midtbanejuvel, er virkelig het om dagen. Oslo-klubben er på treningsleir i portugisiske Faro, langs Algarve-kysten, der unggutten har servert to vakre scoringer i to kamper på rad.

Det å allerede nå kjenne på følelsen av målsus er kjærkomment for Sahraoui. Til tross for å være Vålerengas beste spiller i manges øyne i fjor, fikk han stadig kritikk for å ikke bidra med nok målpoeng.

– Ja, det er deilig å åpne målkontoen allerede nå. Det er morsomst med en sånn start, så er det bare å opprettholde det, egentlig, sier han til Avisa Oslo.

Statistikken lyver

Han er selv åpen om at han må bidra med flere scoringer og målgivende pasninger fremover. I fjor ble det to mål og seks assist på 27 kamper i Eliteserien.

– Jeg må prøve å få målpoeng hver kamp. Det er det jeg sikter mot. Det å score mer – og bidra enda mer. Ikke bare gjøre den usynlige jobben ingen ser, sier han.

Det derimot statistikken ikke viser er hvor viktig Sahraoui var i fjor i det oppbyggende angrepsspillet. Flere mente han var lagets beste spiller i sesongen som endte med 7.-plass.

– Statistikken lyver litt. At folk synes jeg var oppi der ... jeg er litt enig egentlig. Jeg føler at jeg bidro mye med den usynlige jobben. Jeg setter opp folk i ulike posisjoner, og setter opp meg selv. Jeg føler at jeg hadde en veldig bra sesong i fjor, minus det med mål og målgivende. Men det skal jeg prøve å fikse i år, sier han bestemt.

Stor interesse

Med gode prestasjoner følger også interesse fra andre klubber. Sahraoui bekrefter selv at utenlandske klubber har forhørt seg.

– Det var en del interesse. Det er det bare å være ærlig om. Men mer angående det vil jeg ikke gå så dypere inn i. Jeg er Vålerenga-spiller nå. Det er det viktigste. Det som skjer får skje. Det eneste jeg tenker på er at jeg skal prestere. Interesse har det vært hele veien egentlig, konstaterer han.

Der midtbanekollega Odin Thiago Holm har vært åpen for en VIF-exit til sommeren, ifølge Dagsavisen, er Sahraoui mer hemmelighetsfull om fremtiden.

– Jeg tenker bare på hvordan jeg skal prestere hver eneste dag på trening og i kamp. Om dette er mitt siste år eller ikke Vålerenga har jeg ikke i tankene, sier han.

Samarbeider med fetteren

20-åringen bruker heller fetteren som sparringpartner om fremtiden. Mohamed Fellah, som også har mange år bak seg som spiller i Vålerenga, er nemlig Sahraouis agent. Fellah kom gjennom ungdomsakademiet og spilte seg til kultstatus i klubben.

Sahraoui kan ikke hylle samarbeidet med fetteren nok.

– Det er perfekt. Jeg kunne ikke bedt om en bedre agent, for å være ærlig. Vi er jo familie i tillegg, så vi stoler på hverandre helt til vi dør. Jeg synes det er bedre å jobbe med noen du har i familien enn andre. Andre vil bare det beste for seg selv, men her vil vi det beste for hverandre. Samarbeidet mellom oss to er perfekt, slår han fast.

Hvordan de endte med å jobbe sammen kom av en tilfeldighet. Fellah ga seg med fotballen etter å ha avsluttet 2019-sesongen i Vålerenga.

– Jeg vil ikke si det var planlagt, men han så en ny vei etter fotballen. Da tar du gjerne med familien og prøver å hjelpe, spesielt når han har de erfaringene han har. For meg er det bare gull egentlig at han står ved min side, sier Sahraoui.

Avisa Oslo har forsøkt å få en kommentar med Fellah, men har foreløpig ikke lyktes.

Jakter medalje

Nå lever teknikeren i nuet. Helt siden han i barneårene spilte i Hauketo har han ønsket å være i denne posisjonen.

– Det er en drøm. Jeg vil ikke si at jeg har realisert den ennå, men jeg er i gang med å realisere den. Dette er starten av noe som kan bli noe større. Jeg tar alt som det kommer, tar steg for steg og prøver å bygge og utvikle meg mest mulig. Så prøver jeg å leve den guttedrømmen veldig mange barn har.

Fokuset er nå å slå tilbake etter en skuffende 7.-plass i Eliteserien i fjor.

– Det var skuffende resultater i fjor. Vi hadde veldig mange uavgjortkamper. Vi prøver å bygge mer på angrepsspillet. Vi skal tørre mer og drepe de kampene hvor vi dominerer. Spesielt med tanke på at vi dominerte de aller fleste kampene vi spilte i fjor, men vi scoret ikke nok mål. Vi sikter høyere.

– Betyr det medalje?

– Det vil jeg si det er. Det ser lyst ut akkurat nå, men vi tar steg for steg.

LES OGSÅ: