Natt til lørdag er vanligvis en travel vakt for politiets operasjonssentral i Oslo.

Det var ikke tilfellet natt til andre juledag 2020, og operasjonsleder Tor Gulbrandsen beskriver natta som ganske rolig.

Noen hendelser var det likevel.

En patrulje kom tilfeldigvis over en bil i Skogholtveien i bydel Nordstrand. Patruljen reagerte på kjøreatferden til føreren og valgte derfor å stanse bilen.

– Det var ikke noe farlig med kjøringa, men den ble likevel gjenstand for en stans. Fører ble mistenkt for ruspåvirket kjøring, og i tillegg ble det funnet penger og narkotika i bilen, forteller Gulbrandsen.

Vedkommende ble anholdt av politiet på basis av dette og ble kjørt inn for å ta ytterligere prøver. Kjøreturen ender med anmeldelse for flere forhold: ruspåvirket kjøring, besittelse av narkotika og kjøring uten gyldig førerkort.

Gjennom kvelden 1. juledag mottok politiet også flere meldinger om at det var blitt skutt opp fyrverkeri i området rundt Mortensrud, samt meldinger om at det var gjort innbrudd i en container med fyrverkeri.

– Vi var der ved flere anledninger, og ved den siste påtraff vi flere ungdom i området. En av dem bar fyrverkeri på seg, og flere andre var med, sier operasjonsleder Gulbrandsen.

Én av personene nektet å opplyse politiet om sin identitet, og ble derfor innbrakt av politiet. De andre på stedet var såpass unge at de ble kjørt hjem til foreldrene sine for en samtale med disse.

– Først må vi avklare identiteten på vedkommende, så blir det anmeldelse, sier Gulbrandsen.

Ifølge operasjonslederen er det ikke uvanlig at det forekommer tyveri av fyrverkeri på denne tiden av året.

– Nå er vi helt i starten av romjula, og det har kanskje vært et enda større problem jo nærmere nyttårsaften vi kommer.